Απρ
06

Δεδομένη η βούληση των υπεραστικών ΚΤΕΛ για αναβάθμιση των συγκοινωνιών
Εκτύπωση

Δεδομένη η βούληση των υπεραστικών ΚΤΕΛ για αναβάθμιση των συγκοινωνιών

• Καθησυχαστικός για τις εξελίξεις με την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών  εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας

Για τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να τεθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αναβάθμιση των συγκοινωνιών, μέσω της απελευθέρωσης του έργου των υπεραστικών ΚΤΕΛ ξεκινά τις επόμενες ημέρες η συζήτηση του Υπουργείο με τον κλάδο.

Το ζήτημα προκύπτει από τη μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης για απελευθέρωση του έργου και την ανάθεσή του μετά από διαγωνισμούς, ωστόσο μέχρι το 2019 τα ΚΤΕΛ της χώρας έχουν αναλάβει το μεταφορικό έργο και δεν αναμένεται να υπάρξει καμία αλλαγή. Εξάλλου και ο ίδιος ο υπουργός, παρουσιάζοντας το νέο σύστημα υπεραστικών οδικών μεταφορών σημείωσε ότι προβλέπεται μία μεταβατική περίοδος μέχρι το 2019 και προκειμένου να μην υπάρξει κενό ξεκινά η διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.
Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας σημείωσε την βούληση των διοικήσεων των υπεραστικών ΚΤΕΛ να συμβάλλουν στην αναβάθμιση των συγκοινωνιών και στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού με τους καλύτερους δυνατούς όρους, όπως κάνουν εδώ και πολλά χρόνια. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την προκήρυξη διαγωνισμών για το μεταφορικό έργο ο κ. Γκίκας σημείωσε ότι οι διοικήσεις των ΚΤΕΛ είναι θετικές, αρκεί να τεθούν όροι και προϋποθέσεις.
Οι διοικήσεις ζητούν να μην οδηγηθούν σε απαξίωση τα μικρότερα υπεραστικά ΚΤΕΛ και αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν αυτός που θα αναλάβει τις διανομαρχιακές ή διαπεριφερειακές γραμμές να αναλάβει και τις γραμμές στο εσωτερικό του νομού ή της περιφέρειας, και αντίστροφα. Όπως σημείωσε θα πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και των ΚΤΕΛ που σήμερα εκτελούν έργο αλλά έχουν μικρότερες υποδομές σε σχέση με άλλα, διαφορετικά δεν θα μιλάμε για αναβάθμιση των συγκοινωνιών, αλλά για επιστροφή σε προηγούμενες δεκαετίες.
Ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι οι διοικήσεις των υπεραστικών ΚΤΕΛ της χώρας μέσω της Ομοσπονδίας έχουν κοινή γραμμή και υπάρχει απόλυτη συνεργασία, ενώ το ίδιο όπως είπε συμβαίνει και με την ηγεσία του υπουργείου με την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για το θέμα και την καλύτερη λύση. Παράλληλα διαβεβαίωσε το επιβατικό κοινό αλλά και τους εργαζόμενους και μετόχους των ΚΤΕΛ, που ξεπερνούν τους 150.000 συνολικά πως δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τις εξελίξεις.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος