Απρ
13

Ενθαρρυντικά μηνύματα αλλά και... διορθώσεις για την ανακύκλωση
Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Ενθαρρυντικά μηνύματα αλλά και... διορθώσεις για την ανακύκλωση

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα που φθάνουν στην δημοτική αρχή Ιωαννίνων από την ανταπόκριση των πολιτών στο θέμα της ανακύκλωσης, αλλά και από το πως οι πολίτες συμβάλλουν στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει, τα οποία ωστόσο δεν είναι πολλά.
Τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του προγράμματος ανακύκλωσης, έχουν ήδη διαπιστωθεί τα προβλήματα αυτά, τα οποία και επεσήμανε χθες σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, προβλήματα που έχουν να κάνουν, τόσο με τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι κάδοι, όσο και με το πως οι πολίτες αντιμετωπίζουν την ανακύκλωση.
«Μαζί με τους πολίτες μαθαίνουμε και ’μεις κι έτσι μπορούμε να βελτιώσουμε το σύστημα», υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.
Ο κ. Μπέγκας τόνισε, ότι στους κάδους ανακύκλωσης δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σύμμεικτα απορρίμματα. Κάτι τέτοιο  παρατηρήθηκε τις πρώτες ημέρες σε λίγες όμως περιπτώσεις.
Διευκρίνισε ακόμη ότι πολύ σύντομα θα μπουν στο σύστημα και παλιοί μπλε κάδοι που είχαν τοποθετηθεί σε κάποια σημεία από την προηγούμενη δημοτική αρχή και θα φέρουν την χαρακτηριστική αφίσα που έχουν οι νέοι.
Με βάση τις παρατηρήσεις της πρώτης εβδομάδας διαπιστώνεται, ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν θέσεις στους κάδους. Μόλις οι ακριβείς θέσεις των τριακοσίων νέων κάδων οριστικοποιηθούν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών.
Παράλληλα συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης η οποία περιλαμβάνει τη διαμονή ενημερωτικού υλικού και της σακούλας πολλαπλών χρήσεων.
Με βάση τις παρατηρήσεις που έγιναν από την αρμόδια υπηρεσία και προκειμένου να υπάρξουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από το πρόγραμμα της ανακύκλωσης δίνονται οι ακόλουθες διευκρινίσεις:
Στους κάδους ανακύκλωσης τα σκουπίδια τοποθετούνται χύμα κι όχι δεμένα σε σακούλες.
Στα ανακυκλώσιμα υλικά μπορούν να τοποθετούνται εφημερίδες και περιοδικά.
Τα χαρτοκιβώτια πρέπει να τοποθετούνται διπλωμένα. Ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους καταστηματάρχες της πόλης τέτοια υλικά να εναποθέτουν στους νέους κάδους ανακύκλωσης και όχι στους συρμάτινους που υπάρχουν σε ορισμένα σημεία, καθώς αυτοί σταδιακά θα απομακρυνθούν.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος