Σεπ
03

Ακινητοποιημένες οι μισές μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ
Εκτύπωση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ακινητοποιημένες οι μισές μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ

Λιγότερες μοτοσικλέτες, λιγότερα χιλιόμετρα, λιγότερες συλλήψεις, προσαγωγές και έλεγχοι, αναδεικνύουν την φθίνουσα επιχειρησιακή πορεία της «ομάδας αιχμής» της ΕΛ.ΑΣ., της γνωστής ομάδας ΔΙ.ΑΣ., λόγω κρίσης και κεντρικών επιλογών της αστυνομικής ηγεσίας.

Από την άλλη πλευρά υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εξηγούν πως αυτή η «καθίζηση», οφείλεται στην πτώση των δεικτών εγκληματικότητας, που επιτρέπουν λιγότερες μετακινήσεις χωρίς πτώση αποτελεσματικότητας, αλλά και στην έλλειψη προσωπικού σε άδειες... πατρότητας.
Όπως δείχνουν επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», η πτώση της απόδοσής των μοτοσικλετιστών της ΔΙ.ΑΣ. το 2014 σε σχέση με το 2012, αγγίζει το 30%, ποσοστό που προκαλεί προβληματισμό στους επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι διαπιστώνουν την δυσάρεστη «κατρακύλα».
Οι δύο βασικοί λόγοι της «πτώσης» είναι η οικονομική κρίση αλλά και οι «πειραματισμοί» των προηγούμενων χρόνων στα θέματα διοίκησης.
Εντύπωση προκαλεί, ο δείκτης που καταγράφει τις συλλήψεις για αρπαγές τσάντας - τυπική περίπτωση εγκληματικότητας του δρόμου. Το πρώτο 6μηνο του 2012 οι μοτοσικλετιστές συνέλαβαν επί τόπου 32 άτομα αμέσως μετά την επίθεση τους, ενώ φέτος οι συλλήψεις είναι εφτά.
Συνολικά οι συλλήψεις της ομάδας το ίδιο διάστημα του 2012 ήταν 6.651 και φέτος μόλις 4.716.
Οι δύο βασικοί λόγοι της «πτώσης» είναι η οικονομική κρίση που έφερε σημαντικές ελλείψεις σε οχήματα και εξοπλισμό αλλά και οι «πειραματισμοί» των προηγούμενων χρόνων στα θέματα διοίκησης που αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς.
Τέλος, από τις 1.257 μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι 673 είναι ακινητοποιημένες στο συνεργείο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα που, μεταξύ άλλων, «καίει» αυτή τη στιγμή τη διοίκηση της υπηρεσίας είναι η ανεύρεση χρημάτων για την αλλαγή ελαστικών.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος