Μαρ
13

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι για τον οίκο ανοχής
Εκτύπωση

ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι για τον οίκο ανοχής

Παρέμβαση του Δημάρχου Θ. Μπέγκα ζητά ο Πολιτιστικός Σύλλογος

 

Στο ίδιο έργο θεατές, βρίσκονται οι κάτοικοι στα Καρδαμίτσια και τις γύρω περιοχές, οι οποίοι ξεσηκώνονται ξανά απέναντι στο ενδεχόμενο να λειτουργήσει εκεί ένας οίκος ανοχής.

Το θέμα, είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο το 2012, όταν οι ενδιαφερόμενοι είχαν καταθέσει στο Δήμο Ιωαννιτών σχετική αίτηση.

Πλέον, η υπόθεση έχει φτάσει στο στάδιο αδειοδότησης, για την οποία απαιτείται έγκριση της αρμόδιας επιτροπής της Περιφέρειας, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει συνεδριάσει και δεν έχει αποφανθεί οριστικά. Εάν αυτό προκύψει και η απόφαση είναι θετική, τότε ο Δήμος Ιωαννιτών θα κληθεί εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους να εκδώσει την άδεια λειτουργίας.

Οι κάτοικοι πάντως, πιστεύουν ότι δεν μπορεί να ανοίξει μια τέτοια επιχείρηση στην περιοχή τους, καθώς υπάρχουν σχολεία, εκκλησίες και πάρκα που παίζουν τα παιδιά.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλες απόψεις, που λένε, ότι ανεξάρτητα με το πού θα δημιουργηθεί, ένας οίκος ανοχής μπορεί να ελεγχθεί καλύτερα.

Οι αντιδράσεις, μέρα με τη μέρα κορυφώνονται, με τους κατοίκους να προγραμματίζουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πιθανότατα αύριο Σάββατο.

Προς το παρόν, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση, με την παρέμβαση του Δημάρχου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδαμιτσίων, απέστειλε επιστολή προς τον Θωμά Μπέγκα και το Δημοτικό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι «Δεν καμωνόμαστε τους ηθικούς, δεν υποκρινόμαστε τους ανυποψίαστους, γνωρίζουμε σε τι κόσμο ζούμε και τι είναι το εμπόριο ‘του έρωτα’. Αρνούμαστε όμως να το νομιμοποιήσουμε και μάλιστα δίπλα στις κατοικίες μας».

Ο Σύλλογος, κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και αναφέρει: «Το 2009 με τις υπ. αρίθ. 194 και 342 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων καθορίστηκε ότι δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση εκδιδομένου προσώπου σε κτίρια που βρίσκονται σε ακτίνα μικρότερη των 350 μέτρων από Ναούς ,σχολεία, νηπιαγωγεία κλπ. Στη συνέχεια το 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο τροποποίησε τις παραπάνω αποφάσεις του με την υπ.αρίθ. 253/2013 απόφαση του και καθόρισε ότι δεν επιτρέπεται σχετική αδειοδότηση σε κτίρια που βρίσκονται σε ακτίνα μικρότερη των 300 μέτρων από ναούς σχολεία κλπ. Και γεννιέται εύλογα το ερώτημα γιατί έγινε αυτή η τροποποίηση;

Μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κατανοήσουμε το σκεπτικό της που μοιάζει να φωτογραφίζει το οίκημα των Καρδαμιτσίων που απέχει 300 μέτρα από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και που για κάποιο λόγο άγνωστο σε μας και τους συμπολίτες μας πρέπει «ντε και καλά» να αδειοδοτηθεί για μια τέτοια χρήση».

Ο Σύλλογος, εκφράζει την πεποίθηση ότι οι τοπικοί άρχοντες είναι ηγέτες που κατ’ εξοχήν βρίσκονται κοντά στους πολίτες, αφουγκράζονται τις αγωνίες, τις ενστάσεις και τις ανησυχίες τους και ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα κατανοήσει ότι δεν είναι δυνατό να εγκατασταθεί ένας οίκος ανοχής δίπλα η «παραδίπλα» σε μια εκκλησία, όσο μεγάλη κι αν κρίνεται η αναγκαιότητα του/

«Ότι δεν γίνεται να εγκατασταθεί οίκος ανοχής εκεί που παίζουν παιδιά στους δρόμους, που κυκλοφορούν παππούδες με τα εγγόνια τους, εκεί που νέα ζευγάρια ξεκινούν τη ζωή τους με την ελπίδα ότι θα αποκτήσουν και θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους σ’ ένα υγειές περιβάλλον» όπως υπογραμμίζει.

Κλείνοντας, ο Σύλλογος ζητά την τροποποίηση της υπ.αρίθ.235/2013 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που καθορίζει την απόσταση στα 300μ από Ναούς, σχολεία κλπ, οικημάτων για εγκατάσταση προσώπων εκδιδομένων επ’ αμοιβή, την επαναφορά της απόστασης στα 350 μέτρα, και να μη δοθεί το «πράσινο φως» για την εγκατάσταση οίκου ανοχής στην περιοχή.

«Σε αντίθετη περίπτωση σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να το αποτρέψουμε» καταλήγει.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος