Σεπ
22

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-«Εργαλείο» ανάπτυξης ο Μεγάλος Δακτύλιος
Εκτύπωση

Το Σώμα ενέκρινε τη ΜΠΕ του έργου που θα συνδέσει την οδό Βογιάννου με τον κόμβο

στο Πανηπειρωτικό – Η ολοκλήρωση της σύνδεσης θα δώσει νέα αναπτυξιακή πορεία

στο Λεκανοπέδιο και θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας

 

Το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου της ολοκλήρωσης του Μεγάλου Δακτυλίου των Ιωαννίνων, δηλαδή από τον Κόμβο του Πανηπειρωτικού μέχρι και τον Κόμβο της Βογιάννου, άναψε το βράδυ της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος, έγινε αναλυτική παρουσίαση της μελέτης, με τη Δημοτική Αρχή, να παρουσιάζει μέσω των Υπηρεσιών της, όλες τις πτυχές της μελέτης ενώ απάντησε και σε ερωτήματα των Δημοτικών Συμβούλων σχετικά με ορισμένες παρατηρήσεις που είχαν γίνει εκ μέρους των φορέων που συμμετείχαν στη διαβούλευση.

Το υπό μελέτη οδικό έργο συνδέει το Μητροπολιτικό Κέντρο στο νότιο άκρο της πόλης (οδός Βογιάννου) μέσω της Λεωφόρου Γεννηματά, της Λεωφόρου Ιωνίας, της Λεωφόρου Ειρήνης μεταξύ των οικισμών Ανατολής - Κατσικά και μιας προτεινόμενης περιαστικής οδού στο νότιο όριο του οικισμού Ανατολής, με την Οδό Ιωαννίνων στο ύψος του Πανηπειρωτικού Σταδίου.

Το οδικό δίκτυο ολοκληρώνει τη σύνδεσή του με την Εθνική Οδό μέσω του υπολειπόμενου τμήματος της οδού Ιωαννίνων, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας:

• της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας

• της οδού Ιωαννίνων (Ανατολή)

• της Οδού 3ης Σεπτεμβρίου (Κατσικά)

Το οδικό δίκτυο ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στη συμβολή της Λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάννου και καταλήγει στη συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό Στάδιο με την οδό Ιωαννίνων του Δημοτικού Διαμερίσματος Ανατολής. Έχει συνολικό μήκος 4.360,00 μ περίπου.

Στο μεγαλύτερο μήκος της ταυτίζεται με τις ήδη διανοιγμένες οδούς των ρυμοτομικών σχεδίων Ιωαννίνων, Ανατολής και Παμβώτιδας (οδός Γεννηματά και Λεωφόροι Ιωνίας, Ειρήνης). Η αρτηρία σε όλα τα τμήματά της αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Το πλάτος της κάθε λωρίδας κυκλοφορίας ανέρχεται σε 3,25μ.

Το έργο αποτελείται από 8 αρτηρίες μεταξύ των οποίων παρεμβάλλονται 8 σύγχρονοι ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι (Round About).

«Μιλάμε για μια πλήρη τεχνικά μελέτη η οποία ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και με πολύ χαμηλό κόστος και γι’ αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες και τους εξωτερικούς συνεργάτες που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα πού σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα όμως μιλάμε για έναν δρόμο φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Έναν δρόμο χαμηλών ταχυτήτων, με πολύ πράσινο, διασταυρώσεις μέσω κυκλικών κόμβων και παράπλευρα έργα που εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Βίνης, που ήταν και εισηγητής, μίλησε για μια σπουδαία μέρα για το Δήμο καθώς ένα τόσο σημαντικό έργο ξεκινά, απονέμοντας κι αυτός τα εύσημα για το χρόνο στον οποίο ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε η μελέτη στις υπηρεσίες.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Τέλος ο Θανάσης Μανταλόβας εξήρε το αποτέλεσμα της δουλειάς των μελετητών τονίζοντας πως «δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια αντίστοιχη μελέτη για κανένα άλλο μεγάλο έργο του λεκανοπεδίου». Η μελέτη εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με αυξημένη πλειοψηφία.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος