Νοε
04

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΙΑΚΑΣ - «Πολιτικά τα κίνητρα, πολιτική η δίωξή μου»
Εκτύπωση

Την απάντησή του στο θέμα που έχει προκύψει εδώ και λίγες εβδομάδες, με την επιβολή πειθαρχικής ποινής αργίας για ένα έτος, η οποία επιβλήθηκε σε βάρος του από το πειθαρχικό της 6ης ΥΠΕ, έδωσε με μια ολιγόλογη δήλωσή του, ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Φίλιππος Σιάκας.

Πρόκειται για την υπόθεση που απασχόλησε την επικαιρότητα, με τα επιθέματα στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και τη διαδικασία που κίνησε η διοίκηση σε βάρος δύο χειρουργών.

Η επιβολή της ποινής για τον έναν εκ των δύο, τον κ. Σιάκα ήταν η αργία για ένα έτος, με την παραπομπή με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Σιάκας σημειώνει πως «οι κυνηγοί κεφαλών δεν ικανοποιήθηκαν με την επιβολή αυθαιρέτως, 30 ημερών αναστολής από τα καθήκοντα. Ήθελαν περισσότερα κι έτσι επέβαλλαν αργία ενός έτους και έπεται συνέχεια!», αναφέρει χαρακτηριστικά για να χαρακτηρίσει «δήθεν σκάνδαλο» την υπόθεση, προκειμένου να διασυρθεί ο ίδιος.

Υποστηρίζει ότι η υπόθεση θα καταρρεύσει στις δικαστικές αίθουσες, όπου έχει ξεκαθαρίσει ότι θα προσφύγει.

«Δεν ζημίωσα τον ΕΟΠΠΥ σε καμία περίπτωση ασκώντας το καθήκον μου όπως το επιτάσσει η ιατρική επιστήμη αλλά το πράττουν μετά... ζήλου εκείνοι οι οποίοι παριστάνουν τους εξυγιαντές, με την συμπεριφερόμενοι ως στυγνοί εξουσιαστές.

Ήταν καθαρά πολιτικά τα κίνητρα τους και πολύ πιο καθαρά πολιτική η δίωξή μου. Οι παρεμβάσεις άλλωστε που έγιναν στην διοίκηση του Νοσοκομείου και δημοσιοποιήθηκαν, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Οι εμπνευστές και εκτελεστές του αήθους σχεδίου εφάρμοσαν με κυνισμό το Σταλινογκαιμπελίστικης σύλληψης σενάριο. Τους ενημερώνω ότι δεν πρόκειται να αποστώ των απόψεων και ιδεών μου ούτε και να πάψω ν’ αγωνίζομαι για αυτές», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Σιάκας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος