Νοε
09

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Χριστούγεννα με εορταστικό στολισμό και στις συνοικίες
Εκτύπωση

li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc}

Στην απόφαση να επεκτείνει τη φετινή χρονιά τον παραδοσιακό εορταστικό στολισμό, προχώρησε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Ιωαννιτών, που ετοιμάζεται με ταχείς ρυθμούς για τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, η οποία αποτέλεσε και εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, προβλέπεται η ενίσχυση και επέκταση του παραδοσιακού εορταστικού διάκοσμου όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στις συνοικίες της πόλης.
Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση, φέτος, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, επιχειρεί να πρωτοτυπήσει και πάλι, καθώς στην κεντρική πλατεία, αντί του παραδοσιακού στολισμένου έλατου, που δεν αποτελεί θεματικό πεδίο των τελευταίων ετών θα αναπτυχθεί από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μία προσέγγιση – ερμηνεία του πύργου του Tatlin.
Πρόκειται για μία σύνθεση που σχεδιάστηκε πριν από έναν περίπου αιώνα, στη Ρωσία, η οποία όμως δεν κατασκευάστηκε ποτέ, αν και οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί σε παγκόσμιο επίπεδο έκαναν λόγο για ένα θαύμα της μηχανικής.
Σε δηλώσεις του χθες, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Νίκος Γκόλας η σύνθεση αυτή θα κατασκευαστεί από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην πρώτη ουσιαστικά χρονιά που η Σχολή Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης ανήκει και επίσημα στη Σχολή Καλών Τεχνών.
Στην υπόλοιπη πόλη, ο εορταστικός διάκοσμος που θα αρχίσει να τοποθετείται στα τέλη Νοεμβρίου θα είναι ενισχυμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και σε ποσότητα, αλλά και ως προς τις περιοχές και συνοικίες που θα στολιστούν.
Ξεχωριστή βαρύτητα θα δοθεί στην αναβαθμισμένη και ολοκληρωμένη πλέον Πλατεία Μαβίλη, όπως επίσης στους πεζόδρομους τόσο στο εμπορικό όσο και στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Τέλος, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συζήτησε και την πρόταση της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» του Λ. Νάτση για την κατασκευή ενός παραδοσιακού καϊκιού από τεχνίτες της Νήσου, που θα μπορούσε στη συνέχεια και να εκτελεί πλόες, αλλά και να αποτελέσει θεματικό αντικείμενο στον εορταστικό διάκοσμο των Χριστουγέννων.
Η πρόταση έγινε αποδεκτή, πλην όμως ο χρόνος δεν επαρκεί για να κατασκευαστεί για τη φετινή περίοδο, με τον κ. Γκόλα να τονίζει πως η πρόταση θα υλοποιηθεί και το καΐκι αφού κατασκευαστεί και η κατασκευή του αυτή αποτελέσει αντικείμενο καταγραφής, θα χρησιμοποιηθεί επικουρικά και για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος