Νοε
09

ΔΕΥΑΙ - Εκ νέου πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης
Εκτύπωση

li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} li.li2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc}


Πυρά από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» σε βάρος της Δημοτικής Αρχής, η οποία με «σκληρή» ανακοίνωσή της, πέρασε στην αντεπίθεση

Η ΔΕΥΑΙ, αποτελεί εκ νέου πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, ανάμεσα στην «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, καθώς χθες μια ανακοίνωση της παράταξης Γκόντα, πυροδότησε το κλίμα.
Συγκεκριμένα η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», με ανακοίνωσή της, σημειώνει πως οι Γιαννιώτες, θα κληθούν να πληρώσουν «καπέλο» 965.000 ευρώ, ποσό το οποίο αφορά τους τόκους, λόγω μη έγκαιρης πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της επιχείρησης από χρέη προς τη ΔΕΗ και τον ΣΥΔΛΙ, χρέη που συσσωρεύτηκαν την τελευταία επταετία.
Σύμφωνα με την παράταξη Γκόντα, «στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ, αποφασίστηκε μια ακόμη αναμόρφωση του προϋπολογισμού για οφειλές τόκων 965.000 ευρώ σε ΔΕΗ και ΣΥΔΛΙ και αυτό βαπτίσθηκε από τον κ. Μπέγκα ως εξορθολογισμός και νοικοκύρεμα στα οικονομικά της ΔΕΥΑΙ, όταν είναι γνωστό ότι τα χρέη της επιχείρησης, μόνο προς τον ΣΥΔΛΙ, έχουν πολλαπλασιαστεί επί των ημερών τους και έχουν φτάσει στο δυσθεώρητο ποσό των 6.132.651 ευρώ. Μαζί δε με τις οφειλές προς την ΔΕΗ, το ποσό ξεπερνά τα δέκα εκ. ευρώ και αυτό ο κ. Μπέγκας εξακολουθεί να το ονομάζει εξορθολογισμό και νοικοκύρεμα, παίζοντας με τις λέξεις και κυρίως με την νοημοσύνη των συμπολιτών μας, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν την ανερμάτιστη πολιτική που εφαρμόζει η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ».
Στη συνέχεια αναφέρονται και τα εξής: «Αυτού του είδους η διαχείριση στη ΔΕΥΑΙ, αποδεικνύει περίτρανα τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η σημερινή Δημοτική Αρχή όλα τα ζητήματα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου μας. Αυτόν τον Δήμο, για τον οποίο ο αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ κ. Μανταλόβας, σε πρόσφατη τοποθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο, μίλησε για πρωτοποριακό Δήμο στις μειώσεις δημοτικών τελών, αγνοώντας πλήρως την τιμή του νερού στο Δήμο, η οποία σε περιόδους κρίσης παραμένει στα ύψη παρά τις υποσχέσεις τους για μειώσεις. Για να δικαιολογήσουν την παντελή τους αδυναμία να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πολιτών, καταφεύγουν στη προσφιλή τακτική της επίρριψης ευθυνών σε προηγούμενες δημοτικές αρχές, ενώ ήδη βαδίζουν στο όγδοο χρόνο δικής τους θητείας στο δήμο μας».
Η απάντηση
της Δημοτικής Αρχής
Για παιχνίδια εντυπώσεων με αριθμούς και νούμερα η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», κάνει λόγο στην απάντησή της η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων.
Στην απάντηση του Δήμου, τονίζεται πως η παράταξη Γκόντα, «νομίζει ότι οι γιαννιώτες θα ξεχάσουν ποιοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν και κληρονόμησαν χρέη υποθηκεύοντας το μέλλον του Δήμου Ιωαννιτών, αλλά παράλληλα εκτόξευσαν τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης».
Και στη συνέχεια αναφέρει και τα εξής: « Ξεχνά η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία ότι στα χρόνια που ο Καλλικρατικός Δήμος Ιωαννιτών διοικείται από τη δική μας δημοτική αρχή όχι μόνο δεν υπήρξε ούτε ένα λεπτό αύξηση στο κόστος ύδρευσης και στα δημοτικά τέλη, αλλά αντίθετα έγιναν μειώσεις.
Αλήθεια άραγε για ποια βάρη στις πλάτες των πολιτών μιλάει; Μήπως εννοεί αυτά που ίδια δημιούργησε; Ξεχνά ότι στη δική της περίοδο όπου οι οικονομικές συνθήκες για όλους ήταν σαφώς καλύτερες επέλεξε να χρεώσει τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και το Δήμο με δάνεια και σπατάλες που αποσκοπούσαν οπουδήποτε αλλού παρά στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών. Ξεχνά πως για πολλά από τα έργα για τα οποία περηφανεύεται ότι έκανε (;) στην πόλη υπέγραφε συμβάσεις με εργολάβους χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις ανάλογες πιστώσεις με αποτέλεσμα όλα αυτά τα βάρη να εξοφλούνται σήμερα από τη δική μας δημοτική αρχή. Ξεχνά ότι σήμερα όλοι οι Οργανισμοί Κοινής Ωφελείας αντιμετωπίζουν προβλήματα εισπραξιμότητας καθώς οι πολίτες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ενώ παράλληλα οι οφειλές των νομικών προσώπων του Δημοσίου προς τη ΔΕΥΑΙ είναι ανάλογες ίσως και μεγαλύτερες από τα χρέη της Επιχείρησης προς τη ΔΕΗ».
Καταλήγοντας η Δημοτική Αρχή, σημειώνει πως έθεσε από την πρώτη στιγμή σαν στόχο την εξυγίανση της ΔΕΥΑΙ και συνεχίζει να δίνει μάχη για τη σωτηρία μιας επιχείρησης την οποία βούλιαξε στα χρέη η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».
«Για τη Δημοτική Αρχή προτεραιότητα έχει το κοινωνικό πρόσωπο των Δημοτικών Επιχειρήσεων το οποίο ενισχύουμε με πράξεις. Η παράταξη του κ. Γκόντα μπορεί να θέλει να ξεχάσει ότι για τον τρόπο με τον οποίο διοίκησε το Δήμο κρίθηκε από τους γιαννιώτες. Αλήθεια όμως πιστεύει ότι οι γιαννιώτες ξεχνούν κι αυτοί τόσο εύκολα; Ή μήπως πιστεύει ότι με τον τρόπο που αντιπολιτεύεται σήμερα μπορεί ο κόσμος να την εμπιστευτεί ξανά;», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος