Δεκ
06

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - Μόνιμα στο «κάδρο» η ασφάλεια των πολιτών
Εκτύπωση

Σημαντικές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, μεταναστών, αλλά και εξιχνιάσεις κλοπών, απασχόλησαν την τοπική ΕΛ.ΑΣ., το Νοέμβριο

 

Με κορυφαία υπόθεση την εξάρθρωση μιας πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε συστηματικά παράτυπους μετανάστες από την Αλβανία στην Ελλάδα, μια σειρά σημαντικών υποθέσεων, απασχόλησαν τις τοπικές διωκτικές αρχές, τον Νοέμβριο.

Για έναν ακόμη μήνα, όπως διαπιστώνεται από τον απολογισμό της Αστυνομίας, τα ναρκωτικά, τα όπλα, οι κλοπές και οι διαρρήξεις αποτελούν καθημερινότητα.

Συγκεκριμένα, μειωμένοι σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζονται οι δείκτες κλοπών και διαρρήξεων στην περιοχή μας, με τους επιτήδειους να συνεχίζουν να εισβάλουν σε σπίτια και με τη χρήση βίας ή απειλών, να προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδος.

Σύμφωνα με την μηνιαία δραστηριότητα, το Νοέμβριο εξιχνιάστηκαν οκτώ υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων και μία υπόθεση ληστείας, ενώ συνελήφθησαν οκτώ άτομα.

Τα ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα), ανήλθαν σε τρία.

Διακίνηση ναρκωτικών

Εξάλλου και ο τρίτος μήνας του Φθινοπώρου, «σημαδεύτηκε» από επιτυχίες της… καθημερινότητας, ενώ η μάχη κατά της διακίνησης ναρκωτικών, απέφερε και πάλι καρπούς.

Τον περασμένο μήνα, εξιχνιάστηκαν 20 υποθέσεις ναρκωτικών, οι συλλήψεις άγγιξαν τις 26, ενώ κατασχέθηκαν 787 κιλά και 980,02 γραμμάρια χασίς, 40,5 γραμμάρια ηρωίνη, 22,1 γραμμάρια κοκαΐνη, δύο δενδρύλλια κάνναβης και τρεις ζυγαριές.

Το τελευταίο διάστημα όμως, οι αστυνομικοί ανακαλύπτουν ολοένα και περισσότερα… «οπλοστάσια», σε σπίτια και αποθήκες.

Δεν είναι τυχαίο, ότι τον περασμένο μήνα, εξιχνιάστηκαν εννέα υποθέσεις όπλων, συνελήφθησαν εννέα άτομα, ενώ κατασχέθηκαν πέντε κυνηγετικά όπλα, δύο πιστόλια – περίστροφα, ένας γεμιστήρας, τρία μαχαίρια – στιλέτα και 169 φυσίγγια.

Μεταφορά μεταναστών

Η μάχη κατά της λαθρομετανάστευσης, απέδωσε καρπούς, καθώς εξαρθρώθηκε μία εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράτυπων μεταναστών από την Αλβανία στην Ελλάδα μέσω των χερσαίων συνόρων.

Παράλληλα, σε ένα μόλις μήνα, είχαμε εκατοντάδες συλλήψεις παράνομων μεταναστών και εξιχνίαση πέντε υποθέσεων.

Οι συλλήψεις ατόμων που έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών για παραβάσεις του νόμου «περί Αλλοδαπών», έφτασαν τις 743 εκ των οποίων πέντε άτομα ήταν διακινητές.

Άλλες υποθέσεις

Το σκηνικό, συμπληρώνουν κλασικές και νέες υποθέσεις που απασχολούν τις διωκτικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν, μία υπόθεση απάτης, τρεις υποθέσεις πλαστογραφίας, δύο υποθέσεις λαθρεμπορίου και μία υπόθεση παρεμπορίου.

Το Νοέμβριο, συνελήφθησαν συνολικά 928 άτομα, εκ των οποίων 32 για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.), 21 για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.), 20 για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες, 17 για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση – συκοφαντική δυσφήμηση, 13 για παράνομη βία, 14 για διατάραξη οικιακής ειρήνης, τέσσερις για πλαστογραφίες, από τρεις συλλήψεις για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, δύο για παρεμπόριο και από μία για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος και

Τέλος, κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 7.485,9 ευρώ, 10 λίρες Ιρλανδίας, 2.500 κορώνες Ισλανδίας και 1.000 λεκ Αλβανίας, καθώς και 240 λαθραία τσιγάρα.

 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 2.4px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 2.4px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} li.li2 {margin: 0.0px 0.0px 2.4px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} span.Apple-tab-span {white-space:pre} ul.ul1 {list-style-type: disc}
Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος