Ιαν
11

ΔΕΔΔΗΕ - Καμία επιείκεια για τις ρευματοκλοπές
Εκτύπωση

Αποφασισμένος να μην δείξει καμία επιείκεια σε όσους προχωρούν σε ρευματοκλοπές και κυρίως σε όσους το πράττουν ενώ έχουν να πληρώσουν, εμφανίζεται ο ο Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Άλλωστε σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ συνολικά έχουμε σε όλη την Ελλάδα, 11.528 ρευματοκλοπές που εντοπίσθηκαν το 2016, αριθμός τετραπλάσιος σε σχέση με το 2011 που ήταν 3.226, ενώ από τις αρχές έως και τον Οκτώβριο 2017, το σύνολο των μηνύσεων που υπέβαλε η Εταιρία για υποθέσεις εντοπισμένων ρευματοκλοπών δεκαπλασιάστηκε και διαμορφώθηκε σε 2.971 έναντι 324 το 2015.

«Οι ρευματοκλοπές εντοπίζονται απο το ηλεκτρονικό σύστημα και οι έλεγχοι είναι αυξημένοι», δήλωσε χθες στο Ioannina TV, ο Βασίλης Γούκος, καλώντας τους πολίτες να μην προβαίνουν σε παράνομες πράξεις οι οποίες μάλιστα διώκονται και έχουν αυτόφωρη διαδικασία.

Μάλιστα ο ΔΕΔΔΗΕ δίνοντας τα στοιχεία στη δημοσιότητα αναφέρει επίσης, ότι έχει εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για την καταπολέμηση του φαινομένου και τον εντοπισμό των παραβατών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αποδίδει την έξαρση των ρευματοκλοπών στην παρατεταμένη οικονομική κρίση και στην ανεπάρκεια, μέχρι πρότινος του θεσμικού πλαισίου αντιμετώπισης του προβλήματος. Με βάση τα επίσημα στοιχεία το κόστος της κλαπείσας ενέργειας, υπολογίζεται σε περίπου 80 εκ. ευρώ ετησίως.

Στο μεταξύ, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προσανατολίζεται από το 2019 στην εφαρμογή κινήτρων για ένταση των ελέγχων για τις ρευματοκλοπές, συνδέοντας τα έσοδα του Διαχειριστή με τις επιδόσεις στον περιορισμό του φαινομένου.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Ο κ. Γούκος αναφερόμενος στις ρευματοκλοπές ξεκαθάρισε οτι δεν πρόκειται να γλιτώσουν οι παραβάτες καθώς όπως είπε το ίδιο το σύστημα εντοπίζει τις μεγάλες αυξομειώσεις κατανάλωσης ρεύματος και έτσι δίνει σήμα για την διενέργεια ελέγχου στον πάροχο.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος