Ιαν
11

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις, στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ
Εκτύπωση

Τη «σκυτάλη» των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων, σε τοπικό επίπεδο, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, παίρνουν η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σωματείο Μετάλλου.

Σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, ανακοινώνει πως προχωρά σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συγκέντρωση στην Ακαδημία, στις 12.30 το μεσημέρι.

«Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την ψήφιση την προσεχή Δευτέρα, 15 του Γενάρη, από τη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία με την εισαγωγή που 50%+1, οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω, το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και οι συγχωνεύσεις σχολείων, η επανεξέταση των ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000 κλπ, υλοποιώντας τη απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο τη Δευτέρα, 15 του Γενάρη 2018, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Με τη σειρά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων, καλεί με την ανακοίνωσή της στην κινητοποίηση της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και μεταξύ άλλων επισημαίνει και τα εξής: «Το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των προαπαιτούμενων που αναμένεται να νομοθετηθεί, αφορά την ολοκλήρωση της συνταγής της σκληρής λιτότητας στη βάση των υπέρογκων πρωτογενών πλεονασμάτων και έναν ακόμη γύρο «διάσωσης των τραπεζών». Το αντεργατικό πακέτο περιλαμβάνει επίσης μέτρα που θα σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες με γνώμονα την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». Ταυτόχρονα με τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης σειρά παίρνουν μια σειρά νέες ιδιωτικοποιήσεις ενώ τα προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο ριζικών ανατροπών. Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται και νέες διατάξεις επέκτασης των περίφημων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Την ίδια ώρα οι θεσμοί διαμηνύουν πως μόνο αν γίνουν κανονικά οι επόμενοι πλειστηριασμοί θα δώσουν την επόμενη δόση! Οι ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ έχουν αρνηθεί κάθε απεργιακό σχεδιασμό και στηρίζουν την κυβέρνηση, την ΕΕ και τον ΣΕΒ. Συμφωνούν πλήρως με το επιλεκτικό χτύπημα κατά των πρωτοβάθμιων σωματείων, προκειμένου να υλοποιούν απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στα συνδικάτα».

Τέλος, το Σωματείο Μετάλλων νομού Ιωαννίνων καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην απεργία της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου και στη συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και παράλληλα καλεί και στη συγκέντρωση που θα γίνει τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 6.00 το απόγευμα, επίσης στο Εργατικό Κέντρο.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

«Το νέο Success Story δεν είναι τίποτα άλλο από τη θηλιά των δημοσιονομικών πλεονασμάτων 3,5% μέχρι το 2060. Δηλαδή μνημόνια ,μέτρα και επιτροπεία χωρίς τέλος. Η σύγκρουση με τα μνημόνια ,παλιά και νέα, με τη χρεομηχανή και το ευρωσφαγείο, τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μονόδρομος. Με ταξική, ενωτική, αγωνιστική απάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος