Ιαν
19

ΑΝΗΛΙΟ - Τουριστική ώθηση στην περιοχή δίνει το χιονοδρομικό κέντρο
Εκτύπωση

Σημαντική και ιδιαίτερα θετική είναι η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Ανηλίου, στην ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου, καθώς πλέον το κέντρο λειτουργεί ολοκληρωμένα, διαθέτοντας νέες εγκαταστάσεις φιλοξενίας, ένα υπερσύγχρονο σαλέ και εξαιρετικές πίστες.

Η δημοτική αρχή Μετσόβου επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου το τελευταίο δίμηνο του 2017, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανάδειξης του νέου αναδόχου, όπως και έγινε.

Την περίοδο των εορτών λειτούργησαν κάποιες από τις πίστες του χιονοδρομικού, πλέον όμως μετά τις έντονες χιονοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων, το χιονοδρομικό έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Χθες σε δηλώσεις του στο Ioannina TV, ο Δήμαρχος Μετσόβου, Κώστας Τζαφέας, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως η λειτουργία του με το νέο ανάδοχο – επενδυτή αναμένεται να δώσει μία νέα τουριστική ώθηση στο χειμερινό τουρισμό της περιοχής, κάτι που έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται και την περίοδο των εορτών ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

«Είναι από τα ελάχιστα χιονοδρομικά στην Ελλάδα που μπορούν να λειτουργήσουν για τέσσερις – πέντε μήνες συνεχόμενους. Αναλάβαμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Ηπείρου για να ενισχύσουμε τη διαδικασία λειτουργίας και άλλων πιστών. Είναι ένα χιονοδρομικό υψηλού επιπέδου που έχει την τύχη να βρίσκεται κοντά σε έναν μεγάλο οδικό άξονα, όπως η Εγνατία Οδός», τόνισε ο κ. Τζαφέας προσθέτοντας πως το χιονοδρομικό διαθέτει το σύνολο των πιστοποιήσεων και αδειοδοτήσεων από τον ΕΟΤ και των αδειών περιβαλλοντικών μελετών.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος