Ιαν
19

ΗΠΕΙΡΟΣ - Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους
Εκτύπωση

Άνεμοι που έφτασαν και τα 8 μποφόρ και συνοδευόταν από ισχυρές βροχοπτώσεις, εκδηλώθηκαν στην Ήπειρο προκαλώντας ζημιές που ευτυχώς δεν ήταν εκτεταμένες.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, Δημήτρης Μαυρογιώργος, αναφέρθηκε στην κατάσταση, ενώ διατύπωσε και το «παράπονό του» όπως Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Όπως σημείωσε, από τους ισχυρούς ανέμους, έπεσαν δέντρα κοντά στο Τέροβο με αποτέλεσμα να κλείσει η παλιά Εθνική Οδός Ιωαννίνων- Άρτας. Στο σημείο έσπευσε εκείνη τη στιγμή η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, ώστε να απομακρύνουν από το δρόμο τα κλαδιά των δέντρων που έσπασαν.

Παράλληλα, εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν χθες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έριξαν στύλους και δημιούργησαν προβλήματα σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα οικισμοί.

Στα ορεινά και σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο εκδηλώνονται έντονες χιονοπτώσεις ενώ είχαμε και παγετό εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών τις πρωινές ώρες αλλά και του παγετού που επικράτησε.

Ο κ. Μαυρογιώργος κάλεσε τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων όπου χρειάζεται και ειδικά στους επαρχιακούς οδικούς άξονες.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

«Είμαστε σε εγρήγορση και όπου χρειαστεί θα επέμβουν τα μηχανήματα για να καθαρίσουν τους δρόμους», κατέληξε ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος