Φεβ
13

ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ - Αγώνας για «στροφή» των νέων στον πρωτογενή τομέα
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Μια εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια για ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά κυρίως για ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον από νέους ανθρώπους για την ύπαιθρο και αυτά που αυτή μπορεί να προσφέρει, γίνεται τα τελευταία χρόνια και σε τοπικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από δυόμιση χρόνια «ζωής» η η Ένωση Νέων Αγροτών Ιωαννίνων, έχει ήδη 100 ενεργά μέλη και καθημερινά επιχειρεί να προσελκύσει ακόμη περισσότερους νέους που ασχολούνται ή προτίθενται να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή.

Η λειτουργία της Ένωσης χαρακτηρίζεται μέχρι σήμερα κάτι παραπάνω από ικανοποιητική όμως ο στόχος για την ενίσχυση και αύξηση των εγγραφών, ώστε τα ενεργά μέλη να γίνουν περισσότερα είναι διαρκής.

Στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών συμμετείχαν πολλά μέλη της Ένωσης με τον πρόεδρό της Χ. Λιούρη να τονίζει πως ο βασικός στόχος δεν ήταν η πρόκληση προβλημάτων στο κοινωνικό σύνολο αλλά η διατύπωση των αιτημάτων στα συναρμόδια υπουργεία, για την δύσκολη κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι αγρότες στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των αγροτών, η ΕΝΑ διοργανώνει αύριο Τετάρτη ημερίδα με θέμα «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη του Αγροτικού Τομέα στην Ήπειρο».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο στις 19.00 με ομιλητές τους Μενέλαο Γαρδικιώτη, Γενικό Γραμματέα του ΓΕΩΤΕΕ και τον Νικόλαο Ρόζο χρηματοοικονομικό σύμβουλο.

Ο τελευταίος μίλησε στη συνέντευξη τύπου για την σημασία που έχει η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας στην Ελλάδα, για την αύξηση του ΑΕΠ.

«Εκείνο που πρέπει να περάσει ως μήνυμα είναι ότι οι αγρότες δεν μπορούν να είναι διωκόμενοι των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας. Ρισκάρουν με τις καλλιέργειές τους και αντί να διώκονται, θα πρέπει να απολαμβάνουν της στήριξης και εμπιστοσύνης από την ελληνική πολιτεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος