Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ – «Κλείνουν» εκκρεμότητες για το μεγάλο αθλητικό γεγονός

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, που εκκινεί στις 26 Απριλίου με την επίσημη παρουσίαση των ομάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης και ολοκληρώνεται με τον τερματισμό του 5ου ΕΤΑΠ στα Γιάννενα, φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά event στον κόσμο, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

Χθες, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, αναφέρθηκε στο μεγάλο αθλητικό, αλλά και τουριστικό γεγονός καθώς η γραμμή του τερματισμού είναι τοποθετημένη στην Ακτή Μιαούλη, στη Λίμνη Παμβώτιδα.

Όπως επεσήμανε η αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας ενισχύει την επιστροφή της χώρας  σε υψηλού επιπέδου αθλητικές διοργανώσεις

Σύμφωνα με τον κ. Κολόκα ο Ποδηλατικός Γύρος ακολουθεί μια όμορφη διαδρομή εντός Ηπείρου «είδαμε τι έγινε με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, αντιληφθήκαμε ότι αυτός θα προβάλλει σε Ελλάδα και εξωτερικό τις περιοχές από τις οποίες θα διέλθει καθώς θα καλύπτεται και θα προβάλλεται από τηλεοπτικά δίκτυα από όλο τον κόσμο» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές διαδικασίες ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό, το μεγάλο στοίχημα είναι η κινητοποίηση των φορέων την επόμενη εβδομάδα καθώς είναι σημαντικό να υπάρχει μια καλή εικόνα όλης της περιοχής και ειδικότερα του παραλίμνιου όπου και θα γίνει ο τερματισμός. Η εικόνα δεν είναι και η καλύτερη καθώς σε πολλά σημεία υπάρχουν σκουπίδια και χρειάζεται καθαρισμός.

Ο κ. Κολόκας ζήτησε κλείνοντας, τη συνδρομή των υπηρεσιών καθαριότητας καθώς οι εικόνες αυτές θα κάνουν το γύρο του κόσμου και πρέπει να είναι όλα στην εντέλεια «πρέπει να καθαρίσουμε όλο το χώρο και να φροντίσουμε να μην υπάρχουν σκουπίδια» υπογράμμισε καλώντας τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτό το μεγάλο γεγονός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ