Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Κέρδισε τις εντυπώσεις ο τερματισμός του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Μία μεγάλη γιορτή στήθηκε στην Ακτή Μιαούλη στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων με αφορμή τον τερματισμό του 5ου ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας με πλήθος κόσμου και παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά.

Μία σπουδαία, μία πολύ μεγάλη και απαιτητική διοργάνωση ολοκληρώθηκε στα πανέμορφα Ιωάννινα μπροστά σε πλήθος κόσμου που συμμετείχε και σε παράλληλες δράσεις με θέμα το ποδήλατο. Νικητής του απαιτητικού αυτού ΕΤΑΠ ο Emil Toudal της Bhs PL Beton Bornholmπου εξήρε και αυτός όπως οι περισσότεροι συμμετέχοντες τη διοργάνωση.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για «ποδηλατική επανάσταση» με αφορμή τη διεξαγωγή του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας: «Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι. Προσωπικά νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Χαίρομαι που είναι εδώ και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, προσωπικός μου φίλος, Αλέκος Καρχιμάνης που αμέσως ανταποκρίθηκε στα όσα έπρεπε να γίνουν σε κάθε επίπεδο, με αποκορύφωμα να ενεργήσει τάχιστα, ώστε να αποκατασταθεί ο ιστορικός δρόμος της Κατάρας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ και το Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ που επίσης έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε τις καλύτερες συνθήκες, αλλά και όλους τους αρμόδιους όλων των Περιφερειών και των Δήμων που ενεπλάκησαν με πολύ μεγάλη θέρμη. Επιχειρούμε μία ποδηλατική επανάσταση! Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα σε δέκτες 150 χωρών και των πέντε Ηπείρων. Αυτή η προβολή πολλαπλασιάζεται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιογράφοι, αθλητές, ΜΜΕ, απλοί πολίτες αναπαράγουν τις ζωντανές Live streaming μεταδόσεις, καθώς και τις υπέροχες εικόνες από τα τοπία της χώρας μας».

Οι εικόνες από το Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας ταξίδεψαν σε πέντε Ηπείρους, καθώς η τηλεοπτική παραγωγή της EBU που διανείμει τη διοργάνωση είχε συνάψει συμφωνίες με περισσοτέρους από 40 διεθνείς τηλεοπτικούς σταθμούς. Συγκεκριμένα, εικόνα πήραν η Ευρώπη, η Αμερική, η Ασία, η Αφρική και η Ωκεανία.

Ο κ. Αμυράς παρομοίασε τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο ως ένα τρένο, με πολλά βαγόνια, «κάθε βαγόνι και ένας υπέροχος σταθμός, ένα βαγόνι που υπηρετεί το ποδήλατο ως άθλημα, το άλλο βαγόνι το ‘τουριστικό’, καθώς οι περιοχές που περνάει το πελοτόν προβάλλονται και δέχονται επισκέπτες από όλον τον κόσμο και ένα βαγόνι για το ‘περιβάλλον’ που εμείς στο υπουργείο έχουμε επενδύσει για να αφήσει το οικολογικό του αποτύπωμα», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Εξαιρετικά ικανοποιημένοι ήταν και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, όπως και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ που εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

Ο κ. Αυγενάκης, πριν από τον τερματισμό συμμετείχε στις παράλληλες δράσεις κάνοντας ποδήλατο γύρω από την πόλη των Ιωαννίνων μαζί με τον κ. Αμυρά, τον κ. Καχριμάνη, και τους βουλευτές Μαρία Κεφαλά, Σταύρο Καλογιάννη, τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, τον δήμαρχο Ζαγορίου, Γιώργο Σουκουβέλο και τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ, Παντελή Κολόκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ