Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -Κινητοποιήσεις για την αξιολόγηση σε όλη τη χώρα

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην άμεση εφαρμογή της «αντιπαιδαγωγικής και αντιεπιστημονικής ατομικής “αξιολόγησης”» όπως επισημαίνεται στις ανακοινώσεις των οργάνων.

Εκπαιδευτικοί σύλλογοι και σωματεία όπως η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Ο Μάρκος Μεγήρ από την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην υπουργό Παιδείας για την αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου στην αξιολόγηση:  «Καλούμε σε απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση, με πρώτο βήμα τη μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αξιολόγησης».

Την ίδια ώρα ρωτήθηκε και για τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων σε διάφορα σχολεία της πόλης με επίκεντρο τον εκφοβισμό.

Ο κ. Μεγήρ συντάχτηκε με τις πρωτοβουλίες αυτές εξηγώντας ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν πολλαπλούς ρόλους να φέρουν εις πέρας στην καθημερινή τους επαφή με τα παιδιά. Κάλεσε όλους να ενσκήψουν στα αυξημένα προβλήματα της νέας γενιάς και από κοινού να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και της δημιουργίας πλαισίου ενίσχυσης του διαλόγου «είναι σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση και συμμετοχή όλων» είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ