Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

FUEL PASS 2 – Στην «τσέπη» των εκδρομέων του Αυγούστου

Μέχρι τέλη Ιουλίου οι αιτήσεις για το νέο επίδομα καυσίμων, μέσα στις πρώτες μέρες του Αυγούστου αναμένεται η καταβολή

 

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το νέο επίδομα βενζίνης fuel pass 2 που θα φτάνει έως τα 100 ευρώ.

Το αργότερο την επόμενη Παρασκευή (29 Ιουλίου) αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα που θα υποδεχθεί τις νέες αιτήσεις των ιδιοκτητών οχημάτων. Η καταβολή του νέου επιδόματος καυσίμων αναμένεται μέσα στις πρώτες μέρες του Αυγούστου.

Η αίτηση γίνεται μέσα από την ειδική πλατφόρμα του gov.gr – Fuel Pass, και μέσα σε τρεις ημέρες θα φανούν και τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Τα ποσά είναι τα εξής:

Σε άυλη κάρτα:

100 ευρώ για τα ΙΧ στα νησιά

70 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά

60 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα

80 ευρώ για τα ΙΧ στην υπόλοιπη Ελλάδα

Όμως αν επιλέξετε την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό και όχι την ψηφιακή κάρτα που δίνει το μπόνους 15 ευρώ, τότε θα λάβετε τα εξής ποσά:

85 ευρώ για τα ΙΧ στα νησιά

55 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά

45 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα

65 ευρώ για τα ΙΧ στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ποιοι θα δουν διπλή επιδότηση

Για όσους χρησιμοποιούν ντίζελ κίνησης η επιδότηση είναι διπλή καθώς εισπράττουν και το επίδομα καυσίμων και κερδίζουν την επιδότηση «στην αντλία» που μειώνει την τιμή του πετρελαίου κίνησης στα 12 λεπτά το λίτρο που μαζί με το ΦΠΑ φθάνει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Τρία είναι τα βασικά κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν τη νέα τρίμηνης διάρκειας επιδότηση καυσίμων από 60 έως και 100 ευρώ σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια δικαιούχους ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση.

Όπως προέκυψε από τις ανακοινώσεις, τα τρία κλειδιά είναι:

– Το πρώτο είναι το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο ανέχεται σε 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 45.000 ευρώ.
– Το δεύτερο είναι ότι η επιδότηση στη βενζίνη θα γίνει με βάση τις δηλώσεις του φορολογικού έτους 2021. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμα υποβάλει δηλώσεις θα πρέπει να σπεύσουν να τις υποβάλουν ώστε να τύχουν στη συνέχεια της κρατικής επιδότησης. Από το υπουργείο Οικονομικών αποφεύγουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους σχετικά με το εάν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Το γεγονός όμως ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμα δήλωση οδηγεί προς παράταση της προθεσμίας.
– Το τρίτο κλειδί είναι ότι το όχημα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ