Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

ΚΑΥΣΙΜΑ -Κάτω από τα δυο ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη

Η πτωτική πορεία αναμένεται να συνεχιστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με την τιμή διυλιστηρίου χθες Δευτέρα να είναι 1,52 ευρώ το λίτρο

Τον… κατήφορο που έχουν πάρει εδώ και λίγες εβδομάδες, συνεχίζουν οι τιμές των καυσίμων, κάτι που φαίνεται στις αρκετά χαμηλότερες τιμές στην αμόλυβδη και στο πετρέλαιο στα πρατήρια των Ιωαννίνων.

Από το Σάββατο η τιμή της αμόλυβδης σε αρκετά πρατήρια υποχώρησε κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο και η πορεία αυτή αναμένεται να συνεχιστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με την τιμή διυλιστηρίου χθες Δευτέρα να είναι 1,52 ευρώ το λίτρο.

Μιλώντας στο Ioannina TV, ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Ιωαννίνων και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θανάσης Παπαδόπουλος από τις 8 Μαρτίου που είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη τιμή με 135 δολάρια το βαρέλι, σήμερα η αντίστοιχη τιμή είναι στα 94 ευρώ και η αποκλιμάκωση φαίνεται πως θα συνεχιστεί.

Αυτό δείχνει πως έχει και επίπτωση στην καθημερινότητα με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη επομένως και η κατανάλωση, απόρροια και του μεγάλου κύματος των εκδρομέων και αδειούχων του Αυγούστου.

«Ευελπιστούμε κι εμείς ότι η αποκλιμάκωση θα συνεχιστεί για να μπορέσουμε και εμείς να επιβιώσουμε αφού εξαρτώμαστε από την αύξηση της ζήτησης. Η κίνηση έχει αυξηθεί και βρίσκεται πλέον στα επίπεδα του περσινού Αυγούστου όμως σαφές δείγμα θα έχουμε από τα μέσα Σεπτεμβρίου», σημείωσε αρχικά.

Συνεχείς έλεγχοι

Εξάλλου, τόσο το υπουργείο Ανάπτυξης όσο και τα αρμόδια τμήματα και οι διευθύνσεις ελέγχου της Περιφέρειας Ηπείρου και της επιθεώρησης έχουν διενεργήσει ελέγχους σε πρατήρια καυσίμων και στα Ιωάννινα, χωρίς ωστόσο να έχουν διαπιστωθεί και να έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις τόσο στις τιμές όσο και στην ποιότητα των καυσίμων.

«Πιστεύουμε, ότι στην περιοχή μας στο 100% οι συνάδελφοι ακολουθούν και εφαρμόζουν τις υποχρεώσεις της νομοθεσίας και γι’ αυτό δεν έχουμε παραβάσεις ούτε για τις τιμές και το ποσοστό κέρδους ούτε και για νοθεία καυσίμων. Η κοινωνία και η αγορά μας είναι μικρή, γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και όποιος σκεφθεί να κάνει κάτι τέτοιο, γνωρίζει ότι ο ίδιος θα έχει τη μεγαλύτερη ζημιά», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ