Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι επαγγελματίες του Ν. Ιωαννίνων

«All you want is Greece», είναι το νέο κάλεσμα προς τους ξένους τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα, η οποία ανοίγει τις τουριστικές πύλες της μέχρι τις 14 Μαΐου με αυστηρές προϋποθέσεις λόγω Covid.

Η έλευση των τουριστών στην χώρα είναι το μεγάλο στοίχημα καθώς μεγάλο τμήμα των εσόδων της χώρας εξαρτάται από την έλευση των ξένων επισκεπτών. Η ελληνική οικονομία στηρίζει μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ στον τουρισμό και άρα είναι αναγκαίο να υπάρξει εκκίνηση με πρωτόκολλα και αυξημένη ετοιμότητα για να μην έχουμε επανάληψη λαθών του 2020.

Τα χρήματα στα ταμεία λιγοστεύουν και η οικονομία θα δεχτεί μεγαλύτερες πιέσεις καθώς αυτή την στιγμή τα έσοδα είναι περιορισμένα και τα έξοδα αυξημένα αφου το κράτος καλείται να εξυπηρετήσει χιλιάδες πολίτες που έχουν μπει οι επιχειρήσεις τους σε αναστολή και έχουν βρεθεί οι ίδιοι χωρίς εισόδημα.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Στταϊκούρας εξήγησε ότι τα χρήματα δεν είναι απεριόριστα απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της περιοχής μας.

Ο Λευτέρης Ζαρκάδας από την Ένωση Ξενοδόχων είπε χθες ότι φέτος αναμένουμε μία πολύ καλύτερη τουριστική σεζόν σε σχέση με πέρυσι. Αναμένουμε τους τουρίστες να έλθουν στην Ελλάδα. Έχουν ήδη θέσει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και οι πηγές χρηματοδότησης   είναι δεδομένες» φαίνεται να ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός εξηγώντας πως δεν θα καλυφθούν όλα τα αιτήματα αλλά θα στηριχτούν πολλοί κλάδοι στην επανεκκίνηση της οικονομίας που ήδη σχεδιάζεται και ετοιμάζεται.

Ο κ. Ζαρκάδας εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι αναμένουν η φετινή χρονιά και για τους ορεινούς όγκους και όχι μόνο για τα νησιά να είναι καλύτερη και αποδοτικότερη.

«Συζητήσαμε με τον υπουργό και μας ανέλυσε τα δεδομένα και αναμένουμε να υπάρχουν και άλλες συζητήσεις για επιμέρους θέματα του κλάδου μας με τους αρμόδιους υπουργούς» ανέφερε ο κ. Ζαρκάδας.

Τέλος, αναφορικά με το σποτ που ήδη προβάλλεται και έχει κατά κύριο λόγο την θάλασσα και τον ήλιο, είπε ότι υπήρξε παρέμβαση και ζητήθηκε να υπάρξει ανάλογη προβολή στους ορεινούς όγκους της χώρας. «Μας υποσχέθηκαν ότι θα υπάρξει και άλλη προβολή στοχευμένη και σε άλλα σημεία της χώρας μας» κατέληξε ο κ. Ζαρκάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ