Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ -Αποκτά ένα ακόμη Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα κάνει ο Δήμος Αρταίων για την προστασία, φύλαξη και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, μετά και την δημοπράτηση του νέου Καταφυγίου, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.

Το έργο με προϋπολογισμό 811.000 ευρώ και με τον Δήμο να καλύπτει ο ίδιος τα παραπάνω από τα μισά χρήματα (439.000 ευρώ για την ακρίβεια) αλλά και 372.000 ευρώ, μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος» αναμένεται να αλλάξει τα πάντα για τους μικρούς τετράποδους φίλους. Το Καταφύγιο θα καλύπτει μια δημοτική έκταση 205 τετραγωνικών μέτρων, εκτός των ορίων οικισμού και εκτός σχεδίου πόλης, στην περιοχή Ρόκκα.

Ειδικότερα, η δημοπράτηση περιλαμβάνει την κατασκευή, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, την προμήθεια και τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ο χώρος θα περιλαμβάνει ισόγειο συγκρότημα κτιρίων με κτίριο διοίκησης, ιατρείο, και τα δύο κτίρια φιλοξενίας. Ο Δήμος Αρταίων θέτει τις βάσεις μιας πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων, ενώ παράλληλα επιδιώκει την ενημέρωση, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων καθώς και την προώθηση της υιοθεσίας.

Χώρος φροντίδας και θηλασμού

Εν τω μεταξύ, ένα φιλικό και φιλόξενο χώρο φροντίδας για τις ίδιες και τα βρέφη τους θα συναντήσουν οι νέες μητέρες που θα επισκεφτούν τα ανακαινισμένα Δημοτικά Κτίρια  στην πλατεία Αγίου Δημητρίου: τον χώρο φροντίδας και θηλασμού.

Ο νέος χώρος παραδόθηκε την Κυριακή το πρωί στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, στις Εθελόντριες της Άρτας, του Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Παναγιώτη Γαλάνη.

«Παραδώσαμε έναν όμορφο χώρο θηλασμού, αποτίωντας έτσι τον έμπρακτο σεβασμό μας στις νέες μητέρες αλλά και στην ιερή διαδικασία του θηλασμού. Πολλά συγχαρητήρια στις εθελόντριες για την ευαισθησία που δείχνουν απέναντι σε όλες τις μητέρες. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους», είπε ο Χρήστος Τσιρογιάννης κατά την παράδοση του χώρου.

Επίσκεψη στο ελαιοτριβείο

Εξάλλου, το τοπικό ελαιοτριβείο με έδρα την Βλαχέρνα Άρτας, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, στο πλαίσιο των συναντήσεων του με παραγωγικούς φορείς της περιοχής και του «διαλόγου με το επιχειρείν».

Εκεί συναντήθηκε με παραγωγούς και τον ιδιοκτήτη Λάμπρο Βίτσιο, όπου συνομίλησαν για θέματα της επιχείρησης αλλά και της καλλιέργειας της ελιάς στην περιοχή της Άρτας ευρύτερα.

Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης από τον επιχειρηματία, με τον Δήμαρχο να ενημερώνεται για την παραγωγή του ποιοτικού ελαιόλαδου στην Άρτα αλλά και για τα προβλήματα του κλάδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ