ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ – Πολιτικοί διαξιφισμοί για το τεχνικό πρόγραμμα

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δήμαρχος Μετσόβου, Κώστας Τζαφέας, εξαπολύοντας βολές κατά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, και κάνοντας λόγο για σαφείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Ο δήμος Μετσόβου δεν κατάφερε να εγκρίνει μέσα από το δημοτικό του συμβούλιο το πρόγραμμα έργων για το 2023, αφού σε δύο συνεδριάσεις δεν υπήρξε απαρτία και στην τρίτη, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν αναβολή, για λόγους που όπως αναφέρει ο κ. Τζαφέας ήταν άσχετοι με την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος. Όμως, η αδυναμία ψήφισης και έγκρισης του προγράμματος έργων δε δίνει και τη δυνατότητα στο δήμο Μετσόβου να προχωρήσει και στην ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2023 με συνέπεια, όπως ανέφερε ο κ. Τζαφέας μιλώντας στο Ioannina TV, ο δήμος να αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα και σε λειτουργικό επίπεδο, κάτι που αφορά και τους δημότες, αφού είναι αδύνατη η πληρωμή έργων όπως και κάθε άλλη εκτέλεση δαπάνης.

«Δυστυχώς, αυτά είναι κάποια από τα κατάλοιπα του Νόμου της απλής αναλογικής που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για να διαλύσει τους δήμους. Ως δημοτική αρχή εξαντλήσαμε τα περιθώρια του Νόμου με συνεχείς συνεδριάσεις από τις οποίες απουσίασαν ενώ και στην τρίτη συνεδρίαση επικαλέστηκαν διάφορα προβλήματα, για να ζητήσουν αναβολή, για άσχετα θέματα όμως με το πρόγραμμα έργων. Η μη ψήφιση του προγράμματος έργων και προϋπολογισμού δημιουργεί έμφραγμα στη λειτουργία του δήμου και η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη μέχρι την ψήφιση προγράμματος έργων 2023 και του προϋπολογισμού να αναστείλει κάθε δραστηριότητα που απαιτεί δαπάνη. Με τις ενέργειές τους αυτές τα μέλη της μειοψηφίας δεν κάνουν αντιπολίτευση στον δήμαρχο αλλά στον δήμο και τους πολίτες και γι’ αυτό ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του», ανέφερε ο κ. Τζαφέας.