Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

ΕΙΝΗ – Κινητοποιήσεις και… βολές για νέες μετακινήσεις

H Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 3:00 το μεσημέρι για την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ και παράλληλα, καλεί σε συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην Περιφέρεια Ηπείρου, σε συντονισμό με τους συλλόγους εργαζομένων των νοσοκομείων.
Επίσης, με δεύτερη ανακοίνωσή της, η ΕΙΝΗ καταδικάζει την ενέργεια της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ να διατάξει την αναγκαστική μετακίνηση Επιμελήτριας Χειρουργού από το νοσοκομείο Άρτας στο νοσοκομείο Πρέβεζας.
«Αυτός ο παραλογισμός (να μην προκηρύσσονται θέσεις γιατρών σε νοσοκομείο που έχει μεγάλες ανάγκες και ταυτόχρονα να δίνονται εντολές αναγκαστικής μετακίνησης γιατρών από άλλο νοσοκομείο που επίσης έχει μεγάλες ανάγκες) δείχνει πόσο ψευδεπίγραφη είναι η επικοινωνιακή προπαγάνδα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας πως δήθεν «κάνει προσλήψεις».
Ταυτόχρονα, γιατρός επιμελήτρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Άρτας  θα αναγκαστεί να παραιτηθεί για οικογενειακούς λόγους, αφού το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο για συνυπηρέτηση υγειονομικών και δεν εγκρίνουν την μετάθεση του συζύγου της ο οποίος είναι διασώστης στο ΕΚΑΒ στην Αθήνα. Αυτά είναι τα κίνητρα που δίνει το Υπουργείο Υγείας για να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας με ιατρικό προσωπικό. Απαιτούμε από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ακυρώσουν την απόφαση αναγκαστικής μετακίνησης της γιατρού και να φροντίσουν επιτέλους να προκηρύξουν θέσεις Επιμελητών Χειρουργών, ώστε να καλυφθούν με μόνιμες προσλήψεις οι ανάγκες και του νοσοκομείου Πρέβεζας και του νοσοκομείου Άρτας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ