Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

«Να επενδύσουμε στη διάκριση του Στέφανου»

Έναυσμα για προσέλκυση περισσότερων παιδιών στο άθλημα, θεωρεί το Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γ. Βράμπας

 

Την ελπίδα και προσδοκία ότι η διάκριση του Στέφανου Ντούσκου και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες  του Τόκιο, θα προσελκύσει νέο αίμα στο άθλημα, εξέφρασε από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε τη Δευτέρα για την τελετή υποδοχής του Χρυσού Ολυμπιονίκη, ο Γιάννης Βράμπας, πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

Με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής για την υποδοχή του Στέφανου Ντούσκου από την πόλη του, ο κ. Βράμπας είχε τη δυνατότητα και να μιλήσει, αλλά και να πλέξει το εγκώμιο του Χρυσού Ολυμπιονίκη και του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, ενώ παράλληλα τόνισε, πως η Πολιτεία σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τα σωματεία και τους συλλόγους, ώστε να ακολουθήσουν και άλλα παιδιά το παράδειγμα του Στέφανου.

«Τα Γιάννενα είναι μία κωπηλατική πόλη και χαίρομαι ιδιαίτερα που το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήρθε από τον Στέφανο, που είναι παιδί της πόλης και του ΝΟΙ. Είναι ένα ιστορικό μετάλλιο για το άθλημα και όχι για την πόλη μόνο και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στον Στέφανο και στην οικογένειά του και στο ΝΟΙ. Ο Στέφανος είναι ένα άξιο παιδί, ένα πρότυπο για τα νέα παιδιά, ένας αθλητής με ήθος που δούλεψε αγόγγυστα για χρόνια και έφτασε εδώ που έφτασε. Η Ομοσπονδία ήταν και είναι κοντά του και το ήθος του φαίνεται από το ότι εκτιμά όλους όσους τον βοήθησαν. Και στάθηκαν δίπλα του. Οι σύλλογοι και τα σωματεία χρειάζονται πάντα βοήθεια και ελπίζουμε το χρυσό μετάλλιο να αποτελέσει το έναυσμα ώστε η Πολιτεία και οι τοπικοί φορείς να επενδύσουν στα νέα παιδιά. Εμείς σε κάθε πόλη κυνηγάμε τα παιδιά στις αυλές των σχολείων, για να τα πείσουμε να έρθουν κοντά στο άθλημα και ελπίζουμε, ότι η διάκριση αυτή θα φέρει και άλλα παιδιά στην κωπηλασία», ανέφερε ο κ. Βράμπας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ