Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – Και επίσημα η ανάληψη της προεδρίας από τον Β. Γοργόλη

Και επίσημα πλέον, υπό την προεδρία του Βασίλη Γοργόλη, συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο κ. Γοργόλης ανέλαβε τη θέση της Στ. Μπραϊμη, που με τη σειρά της είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος με πρόεδρο τον κ. Γοργόλη έγινε και η εκλογή του αντιπροέδρου, με τον Δημ. Δημητρίου να επανεκλέγεται ομόφωνα επί των παρόντων, αφού η Λαϊκή Συσπείρωση απείχε της συνεδρίασης.
Ο κ. Γοργόλης απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής δεσμεύτηκε για όσο γίνεται περισσότερο ρεαλιστικές και σύντομες σε χρόνο συνεδριάσεις, με κατά το δυνατόν περιορισμό των διά περιφοράς συνεδριάσεων και συζητήσεων θεμάτων, ώστε να γίνεται διεξοδική συζήτηση στην Επιτροπή. «Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, ώστε η Επιτροπή να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα», ανέφερε αρχικά ο κ. Γοργόλης, για να λάβει το λόγο ο κ. Δημητρίου στη συνέχεια και να πει, ότι αναφορικά και με τη δική του συμμετοχή στο προεδρείο, δεν άσκησε ποτέ προσωπική πολιτική μέσω του οργάνου αυτού, που επικεντρώνεται σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
«Διαχρονικά, η Επιτροπή Περιβάλλοντος προσεγγίζει τα θέματα που συζητά με μεγάλη ευαισθησία, αφουγκράζεται την ανησυχία των πολιτών και των φορέων των τοπικών κοινωνιών, μελετά τις εισηγήσεις των υπηρεσιών και αποφασίζει με μοναδικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος», πρόσθεσε ο κ. Γοργόλης. Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση απείχε της χθεσινής συνεδρίασης, με την περιφ. σύμβουλο της παράταξης Τ. Ζέκα, να καταθέτει αναλυτικό υπόμνημα τονίζοντας, ότι δεν υπάρχει νόμιμη σύνθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος.
«… η Επιτροπή Περιβάλλοντος έπαψε να αποτελείται από τον Πρόεδρο, τα 14 μέλη και τα ισάριθμά τους, αναπληρωματικά. Επομένως δεν υπάρχει νόμιμη σύνθεση της επιτροπής και πρέπει να συμπληρωθεί», αναφέρει η κα Ζέκα στο υπόμνημά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ