Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ – Στόχος η πιο ολοκληρωμένη παροχή φροντίδας

Μια σημαντική ημερίδα αύριο στα Γιάννενα από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ατόμων πασχόντων από άνοια στην περιοχή των Ιωαννίνων της ΕΨΕΠ

 

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ατόμων πασχόντων από άνοια στην περιοχή των Ιωαννίνων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π., προσκαλούν, αύριο Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ. έως 13:00, στο ισόγειο του χώρου «Λιθαρίτσια», στο Πάρκο Λιθαρίτσια, στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Δικτύωση Δομών και Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου με το Κέντρο Ημέρας Ιωαννίνων για την Άνοια».

Στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της πανδημίας Covid-19, η είσοδος στους συμμετέχοντες στο χώρο της εκδήλωσης θα επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και με τη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί, ηλεκτρονικά, βεβαίωση συμμετοχής για κάθε χρήση (υπηρεσιακή ή προσωπική).

Το Κέντρο Ημέρας Ιωαννίνων για την Άνοια, λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2021 στα Ιωάννινα, με περιοχή ευθύνης τους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου. Παρέχει

υπηρεσίες σε άτομα με άνοια, στους φροντιστές τους και στην Κοινότητα. Το κόστος χρηματοδότησης για τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας του θα καλυφθεί από πόρους του Π.Ε.Π. Ηπείρου και αμέσως μετά από πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κέντρου καθώς και η διασύνδεση των Μονάδων Ψυχικής Υγείας και των δομών και υπηρεσιών φορέων της Περιφέρειας Ηπείρου με το Κέντρο Ημέρας, με στόχο την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη παροχή φροντίδας στα άτομα με άνοια και στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας γενικότερα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

11:00 π.μ. – 11:30 π.μ.: Προσέλευση

11:30 π.μ. – 11:45 π.μ: Χαιρετισμοί, Αγνή Νάκου – αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Ηπείρου, Παναγιώτης Κρανάς – Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Ψ.Ε.Π., Ευάγγελος Παππάς – Ψυχίατρος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ε.Ψ.Ε.Π.

11:45 – 12:15 μ.μ.: «Κέντρο Ημέρας ατόμων πασχόντων από άνοια – Παρεχόμενες Υπηρεσίες και Δυνατότητες Συνεργασίες με την τοπική Κοινωνία». Κούλα Μαρία – Λαμπρινή, Ψυχολόγος, Ε.Ψ.Ε.Π., Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων.

12:15 – 13:00: Συζήτηση με τους εκπροσώπους των Υπηρεσιών – Συμπεράσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ