Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Κινητοποίηση από τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Συλλαλητήριο οργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων αύριο Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα στην Περιφέρεια ζητώντας επιπλέον στήριξη για τον κλάδο που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Σε ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

«Ο υπουργός Χ. Σταϊκούρας στη τηλεδιάσκεψη με φορείς της περιοχής υποστήριξε: “147 εκατ. ευρώ χορηγήθηκαν συνολικά στην Ήπειρο, μέσω των έξι κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε 18.608 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με μέσο όρο ενίσχυσης τα 7.911 ευρώ.”

Η παραπάνω δήλωση λέει την μισή αλήθεια, γιατί σχεδόν τα μισά χρήματα από αυτά, θα κληθούμε να τα επιστρέψουμε πίσω. Τα μέτρα της κυβέρνηση είναι ανεπαρκή δεν αντιμετωπίζουν υποχρεώσεις και τρέχουσες ανάγκες. Κυρίως μετατοπίζουν τα αδιέξοδα των επαγγελματιών την επόμενη μέρα. Να δυναμώσει η φωνή μας, εδώ και τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική διεκδίκηση, η νέα κρίση που τσακίζει της ζωές μας δεν ξεχωρίζει επαγγέλματα και κλάδους! Ενωμένοι στην συλλογική πάλη και δράση, οι αυτοαπασχολούμενοι και ΕΒΕ να βροντοφωνάξουμε:

-Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

-Να δοθεί επιπρόσθετα ειδικό επίδομα στους επαγγελματίες της εστίασης για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους

-Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

-Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

-Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ