Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Με μεγάλη συμμετοχή οι ρητορικοί αγώνες στα Αρσάκεια σχολεία

Επιχειρηματολογία, παρουσίαση σκέψεων και προτάσεων, ανάπτυξη κριτικής σκέψης, επικοινωνία συναισθημάτων είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά των Αρσάκειων Ρητορικών Αγώνων.

Μαθητές γυμνασίου και λυκείου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους συμμετέχοντας στους 14ους αγώνες που διοργανώθηκαν με επιτυχία στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία διοργάνωσε από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου τους 14ους Αρσάκειους Ρητορικούς Αγώνες, στα Αρσάκεια Ιωαννίνων.

Πάνω από 250 μαθητές και μαθήτριες, βρέθηκαν στα Γιάννενα προκειμένου να λάβουν μέρος στα αγωνίσματα των Διττών Λόγων, τού Αυθόρμητου και Προτρεπτικού Λόγου και τής Νοηματικής Ανάγνωσης.

Τη Δευτέρα στο Μέγαρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών έγιναν οι τελικοί και όλοι οι μαθητές που διαγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των συμμαθητών τους αλλά και όλων όσοι βρέθηκαν εκεί και παρακολούθησαν την διαδικασία.

Μέσα και από αυτή τη γόνιμη διαδικασία, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαυρόγιαννης διευθυντής των Αρσάκειων Ιωαννίνων  συνεχίζεται η μακρά

παράδοση των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων (Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων) στην καλλιέργεια και προώθηση τής ρητορικής τέχνης και τού ελληνικού λόγου γενικότερα.

Συγχρόνως, επιδιώκεται η διάδοση τής ρητορικής καλλιέργειας ως καινοτόμου διδακτικής πρακτικής και στην Ήπειρο ενώ στόχος είναι στους επόμενους αγώνες να λάβουν μέρος και μαθητές δημόσιων σχολείων της περιοχής μας.

Οι Αγώνες, επελέγη να διεξαχθούν στα Αρσάκεια Ιωαννίνων, ως ελάχιστη απότιση τιμής στην μνήμη των μεγάλων Ηπειρωτών ευεργετών, Αποστόλου Αρσάκη και Μιχαήλ Τοσίτσα, η ανιδιοτελής προσφορά των οποίων υπήρξε καθοριστική στην εθνική, πνευματική και κοινωνική αποστολή των Αρσάκειων Σχολείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ