Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ -Στο προσκήνιο η αναβάθμιση του νοσοκομείου Πρέβεζας

Μείζονα ζητήματα όπως η βελτίωση των οδικών αξόνων και η στήριξη του τουριστικού προϊόντος, τέθηκαν από τους τοπικούς φορείς στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα

Μείζονα ζητήματα όπως η αναβάθμιση του νοσοκομείου Πρέβεζας, η βελτίωση των οδικών αξόνων και η στήριξη του τουριστικού προϊόντος, τέθηκαν από τους τοπικούς φορείς της Πρέβεζας, στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, κατά την επίσκεψή του στο διοικητήριο της Π.Ε. Πρέβεζας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Στρ. Ιωάννου και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής όπως και αυτοδιοικητικοί, με τον κ. Ιωάννου να αναφέρει στην εισήγησή του τα κομβικής σημασίας ζητήματα, που όπως είπε, θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση για την περιοχή της Πρέβεζας.

Το πρώτο που έθεσε ο κ. Ιωάννου ήταν η αναβάθμιση του νοσοκομείου της Πρέβεζας, κάτι στο οποίο στάθηκαν και άλλοι ομιλητές με πρώτον τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Σκανδάλη, που ανέφερε, ότι οι υποδομές αναβαθμίζονται σταδιακά πλην όμως πρόκειται για μία παλιά κατασκευή που είναι ευνόητο, ότι δε μπορεί να έχει μεγάλο χρόνο ζωής.
Ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε από την πλευρά του, για την χρηματοδότηση των έργων αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ωστόσο για τα αιτήματα που αφορούν στο νοσοκομείο Πρέβεζας, παρέπεμψε στο υπ. Υγείας και στις δικές του ανακοινώσεις στο πλαίσιο του νέου «χάρτη υγείας».

Υποδομές και τουρισμός

Στη συνέχεια τέθηκε υπόψιν του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, το μείζον ζήτημα της βελτίωσης των οδικών υποδομών, με τον κ. Ιωάννου να τονίζει πως από την Περιφέρεια Ηπείρου γίνονται συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση του οδικού δικτύου, με την στήριξη της Κυβέρνησης, προσθέτοντας όμως πως πρέπει να βρεθούν γρήγορες λύσεις στο δρόμο σύνδεσης της πόλης με την Ιόνια οδό, αλλά και στην παραλιακή οδό σύνδεσης με την Θεσπρωτία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πολύκαρπος Χαλκίδης ζήτησε από τον υπουργό να μεταφέρει προς την Κυβέρνηση την κραυγή αγωνίας των επαγγελματιών του τουρισμού στην Πρέβεζα, που στηρίζεται κατά κύριο λόγο, στον εσωτερικό τουρισμό. «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα το φετινό καλοκαίρι γιατί εμείς που στηριζόμαστε στον εγχώριο τουρισμό βλέπουμε, ότι οι Έλληνες αδυνατούν λόγω της ακρίβειας και της αύξησης του κόστους των μετακινήσεων, να κάνουν διακοπές. Εμείς δε στηριζόμαστε στα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, όπως η Πάργα και η Λευκάδα, αλλά στον επισκέπτη από την Ελλάδα. Αποτελεί μέγιστη αναγκαιότητα να μειωθεί το κόστος της μετακίνησης με κάποιο επιπλέον μέτρο από αυτά που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Χαλκίδης.

Για το Τμήμα Λογιστικής

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννου έθεσε ακόμη το ζήτημα της μεταφοράς του Τμήματος Λογιστικής Πρέβεζας στα Ιωάννινα, με τον κ. Πέτσα πάντως να αποφεύγει λόγω αναρμοδιότητας να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο, αλλά και στην ανάγκη βελτίωσης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.
Στην δική του τοποθέτηση ο κ. Πέτσας πέραν των παραπάνω ζητημάτων που τέθηκαν, στάθηκε στην απόφαση ένταξης των μελετών, που ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα στον δήμο της Πρέβεζας, τόνισε, πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει πολλά περισσότερα χρήματα για τη σχολική στέγη και γενικότερα για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών, εν μέσω πανδημίας και τέλος αναγνώρισε τα προβλήματα που προκαλεί στους δήμους και στις περιφέρειες η έλλειψη προσωπικού, «δείχνοντας» προς την κατεύθυνση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και της συνέργειας με φορείς όπως το ΤΕΕ, η ΕΕΤΑΑ και οι αναπτυξιακοί οργανισμοί των δήμων.