Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – Στα 2,3 δις ευρώ οι εντάξεις έργων του «Αντ. Τρίτσης»

Από το δημαρχείο Πρέβεζας ο Στ. Πέτσας, τόνισε, ότι τους τελευταίους 14 μήνες το πρόγραμμα έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στην ταχύτητα και στον αριθμό ένταξης μελετών και έργων

Ειδήσεις που αφορούν την τοπική Αυτοδιοίκηση και την έμπρακτη στήριξη των Δήμων της χώρας, περιελάμβανε η επίσκεψη στην Πρέβεζα, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Το σημαντικότερο θέμα που έθιξε από το δημαρχείο Πρέβεζας ο κ. Πέτσας, αφορά τους ρυθμούς ένταξης έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, αντίστοιχους ρυθμούς δεν παρουσιάζει κανένα άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο, ακόμη και το ΕΣΠΑ. Ο κ. Πέτσας ερωτηθείς σχετικά με την πορεία του προγράμματος, που τους προηγούμενους μήνες είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και για την καθυστέρηση στην ένταξη μελετών και έργων αλλά κυρίως για την απορρόφηση κονδυλίων από την αυτοδιοίκηση του πρώτου βαθμού, μέσω των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ, τόνισε, ότι τους τελευταίους 14 μήνες το πρόγραμμα έχει «σπάσει κάθε ρεκόρ» στην ταχύτητα και στον αριθμό ένταξης μελετών και έργων.

«Μόνο τους τελευταίους 14 μήνες οι εντάξεις φτάνουν τα 2,3 δις ευρώ. Αν βρείτε ένα άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο που να παρουσιάζει αντίστοιχη πορεία, είμαι πρόθυμος να ανακαλέσω. Έχουμε φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα απορρόφησης των κονδυλίων, σε σημείο τέτοιο που σήμερα ελάχιστοι είναι οι δήμοι σε όλη τη χώρα, που βρίσκονται κάτω από το 50% του πλαφόν που έχει οριστεί από το υπουργείο. Δεν υπάρχει δήμος σε όλη τη χώρα, στον οποίο να μην εκτελείται έστω ένα έργο από το «Τρίτσης», και αυτή τη στιγμή ένας πληθυσμός 9 εκατομμυρίων πολιτών βλέπουν να εκτελούνται στους δήμους τους, έργα αστικής ανάπλασης, ψηφιακού μετασχηματισμού, αγροτικής οδοποιίας, ύδρευσης και αποχέτευσης, ηλεκτροκίνησης και άλλα και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Ανακοινώσεις για την Πρέβεζα

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας συνοδευόμενος από τον βουλευτή Πρέβεζας κ. Γιαννάκη και τους βουλευτές επίσης Ασημίνα Σκόνδρα, Αθανάσιο Λιούτα και Γιάννη Καλλιάνο, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο και στελέχη της δημ. αρχής και ανακοίνωσε την χρηματοδότηση από το υπ. Εσωτερικών δύο νέων μελετών, που αφορούν στην πόλη της Πρέβεζας.

Το πρώτο αφορά στη δράση «Αστική Αναζωογόνηση» και προβλέπει τη μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου του Παντοκράτορα και το δεύτερο αφορά στη μελέτη για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.
Και οι δύο μελέτες έχουν προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ, ενώ ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός των δύο έργων αγγίζει τα 13 εκ. ευρώ.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νικ. Γεωργάκος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Πέτσα για τη διαχρονική υποστήριξη του υπουργείου και της Κυβέρνησης, για την προώθηση λύσεων σε καίρια προβλήματα του δήμου αλλά και στην βελτίωση των προοπτικών του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ