«Πόρτα» από τον Λ. Αυγενάκη για κολυμβητήριο στην Ελεούσα

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απαντώντας στον Στ. Καλογιάννη, ξεκαθάρισε πως για να προχωρήσει η κατασκευή ενός κλειστού κολυμβητηρίου πρέπει να υποβληθεί φάκελος ωριμότητας του έργου

 

Την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου στον Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων είχε ζητήσει ο Σταύρος Καλογιάννης, καταθέτοντας σχετική Αναφορά στη Βουλή, προς τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Αθλητισμού, μετά από συνεργασία που είχε με τον Δήμαρχο Ζίτσας, Μ. Πλιάκο.

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας μπορεί να χρηματοδοτήσει μόνο αθλητικά έργα και μόνο μέσω της ένταξής τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), του ΥΠΠΟΑ τομέα Αθλητισμού.

Κατόπιν τούτου και προκειμένου να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα από την Υπηρεσία μας, θα πρέπει να υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο Δήμο ή ΝΠΙΔ ή την Περιφέρεια, σχετικό αίτημα, το οποίο θα συνοδεύεται απαραίτητα από την αντίστοιχη πλήρη μελέτη (τεχνική περιγραφή, προδιαγραφές, σχέδια, προϋπολογισμό, κλπ).

Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι η ΓΓΑ έχει ήδη δώσει την Σύμφωνη Γνώμη στον Δήμο Ζίτσας για υποβολή στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» προκειμένου να χρηματοδοτηθεί για το έργο με τίτλο «Αναβάθμιση Αθλ. Κεντρου Τ.Κ. Ζίτσας» Δήμου Ζίτσας, Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων».