Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Με νέο Δ.Σ. συνεχίζει την ανοδική της πορεία

Σε μια νέα πορεία βαδίζει τον τελευταίο καιρό η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η οποία συνεχίζει την ανοδική της διαδρομή.

Η προσπάθεια μάλιστα αυτή θα συνεχιστεί και με το νέο Δ.Σ. , το οποίο αναδείχθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης των μελών της νέας διοίκησης.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στα Ιωάννινα και την Κυριακή στις έδρες των τριών άλλων ΠΕ της Ηπείρου, με την αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής για την αποτροπή της διασποράς του ιού.

Πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο Κων. Ζωνίδης, σε μία διαδικασία, το αποτέλεσμα της οποίας αποτελεί αν μη τι άλλο και μία προσωπική δικαίωση και για τον ίδιο, όπως και για τον Βασίλη Τσουκανέλη, που μαζί με τα μέλη των προηγούμενων διοικήσεων ήταν οι στυλοβάτες της προσπάθειας να παραμείνει όρθια η Τράπεζα Ηπείρου στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης και μάλιστα να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας και δημιουργίας προοπτικών, με τη συμφωνία που ακολούθησε, με τον στρατηγικό επενδυτή το ΤΕΑ – ΕΑΠΑΕ.

Παράλληλα, στο νέο Δ.Σ. που θα συγκροτηθεί σε Σώμα τις επόμενες ημέρες εξελέγησαν και νέα πρόσωπα όπως ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, που τυγχάνει και πρόεδρος της ΔΕΠΑ Α.Ε και στα 20 και πλέον χρόνια της παρουσίας του στην αγορά των επενδύσεων έχει τεράστια εμπειρία σε θέματα εξαγορών και συγχωνεύσεων, ανάπτυξης και αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων και στην υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων.

Η εκλογή βέβαια των μελών του Δ.Σ., όπως και του κ. Ι. Παπαδόπουλου είναι μία προσωπική επιτυχία πλην όμως εκτιμάται, ότι οι γνώσεις και η εμπειρία του προέδρου της ΔΕΠΑ, μπορούν να παίξουν σημαίνοντα ρόλο στην προσπάθεια της αναβάθμισης της Τράπεζας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, επιτυγχάνοντας και υλοποιώντας μεταξύ άλλων και τον μεγαλεπήβολο στόχο της επέκτασης και εγκατάστασης της Τράπεζας στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ποιοι εκλέγονται

Η Τράπεζα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της διαδικασίας μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων και με βάση αυτά, ως τακτικά μέλη του ΔΣ εξελέγησαν με σειρά κατάταξης οι εξής:

1. Κωνσταντίνος Ζωνίδης, Συνταξιούχος Έμπορος.

2. Χρήστος Παπαδογιάννης, Πολιτικός Μηχανικός.

3. Ιωάννης Παπαδόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός – Ιδιωτικός Υπάλληλος.

4. Βασίλειος Κολιός, Οικονομολόγος.

5. Σπυρίδων Κυριάκης, Επιχειρηματίας – μηχανικός Η/Υ.

Για τη θέση του αιρετού υπευθύνου προσώπου και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ, εξελέγη ο: Βασίλειος Τσουκανέλης, Οικονομολόγος – Τραπεζικός.

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του στρατηγικού επενδυτή (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ), σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της τράπεζας, ορίσθηκαν ως μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου οι: Ιωάννης Βουγιούκας, για τη θέση του υπευθύνου προσώπου – εκτελεστικού μέλους και Διευθύνοντος Συμβούλου και ως τακτικά μέλη, οι: Εμμανουήλ Χατζάκης και Θεόδωρος Σαζακλής αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ