Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ – Βολές για πανδημία, εμβολιασμούς και ακρίβεια

Με αφορμή την έλευση στα Ιωάννινα, του πρώην υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μερόπη Τζούφη παραχώρησε συνέντευξη τύπου για μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η πανδημία, η παιδεία, η ακρίβεια και η φτώχεια.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απεύθυνε έκκληση στους πολίτες προκειμένου να εμβολιαστούν «καθώς η πανδημία προελαύνει», τονίζοντας παράλληλα και την κακή θέση της χώρας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Επικεντρώθηκε και στα τοπικά ποσοστά εμβολιασμού που και αυτά είναι κάτω του μετρίου λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει κινητικότητα στην ενημέρωση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού και των παιδιών/εφήβων.

Ειδικότερα, την ανάγκη να υπάρξει και εμβολιασμός με την τρίτη δόση, επεσήμανε η κα Τζούφη καθώς η πτώση των αντισωμάτων είναι σημαντική, ενώ έκκληση έκανε και για τον εμβολιασμό στα παιδιά, προκειμένου να μην υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης στα σχολεία, μέσω της ενδοσχολικής διασποράς.

«Κινητοποίηση και σοβαρή προσπάθεια», ζήτησε όσον αφορά και τον εμβολιασμό των γυναικών που εγκυμονούν, αλλά και για την ολοκλήρωση των εμβολιασμών για την γρίπη.

Σοβαρό χαρακτήρισε το γεγονός ότι «τα μέτρα που λαμβάνονται δεν θα αποδώσουν στον βαθμό που χρειάζεται καθώς δεν είναι στοχευμένα», ενώ απάντησε και στη «σπέκουλα» που γίνεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έκανε καμπάνια για τον εμβολιασμό των πολιτών εξηγώντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πολλές φορές ζητήσει από τους πολίτες να ακολουθήσουν τον δρόμο της επιστήμης και να εμβολιαστούν ενώ υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε επιτροπή κοινής αποδοχής και άμεση εφαρμογή των μέτρων που θα αποφασιζόταν.

Επέμεινε στους τρόπους ελέγχου σε καταστήματα, εκκλησία και άλλους χώρους τους οποίους πρότεινε ο Σύριζα, με την Ιερά Σύνοδο να δείχνει ανταπόκριση σε αυτές τις προτάσεις.

Σε τοπικό επίπεδο η βουλευτής, τόνισε πως αναδείχθηκε το ζήτημα της πρωτοβάθμιας υγείας, με απαίτηση να μην γίνονται «μπαλώματα» με γιατρούς, αλλά να υπάρξει πραγματική και ουσιαστική στήριξη και ενδυνάμωση των δομών υγείας για την προφύλαξη των πολιτών, ενώ επεσήμανε πως θα κατατεθούν και άλλες ερωτήσεις στην Βουλή, σχετικά με την οργάνωση των νοσοκομειακών δομών και τις αντοχές τους.

Εισερχόμενη στα θέματα της Παιδείας η κα. Τζούφη επέμεινε στο ζήτημα των συμπτύξεων τμημάτων στα σχολεία υπογραμμίζοντας πως τέτοιες κινήσεις ενέχουν υψηλό κίνδυνο για ακόμη μεγαλύτερη διασπορά του ιού στις σχολικές αίθουσες, αλλά και στις οικογένειες των μαθητών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος, αναφερόμενη στην ακρίβεια και τις συνεχόμενες ανατιμήσεις ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα σταματήσει να ζητά ελέγχους και λήψη μέτρων ώστε να υπάρξει στήριξη των νοικοκυριών που ήδη ζορίζονται να βγάλουν πέρα την καθημερινότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ