ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Λ. Γεωργόπουλος

Την υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές στην Ήπειρο τον Οκτώβριο του 2023, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης, ο Λάμπρος Γεωργόπουλος, σημειώνοντας αρχικά πως έχει επίγνωση των δυσκολιών που θα έχει ο προεκλογικός αγώνας.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Γεωργόπουλος αυτοπροσδιορίστηκε ως ο επικεφαλής μίας ομάδας νέων ανθρώπων από την Ήπειρο που θα διεκδικήσουν την αλλαγή στην Περιφέρεια μέσα από μία διαφορετική προσέγγιση και διαχείριση των πραγμάτων.
«Έχουμε έναν πάμπλουτο τόπο, που βρίσκεται μόνιμα στους λιγότερο αναπτυγμένους. Έχουμε χαρτογραφήσει την κατάσταση, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και πως θα το κάνουμε και σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για τα πρόσωπα που ήδη έχουν συμπαραταχθεί στο πλευρό μας», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει πως η παράταξη θα ανακοινώσει επίσης, ένα «σκιώδες περιφερειακό σχήμα», με συγκεκριμένους τομείς και θεματικές αρμοδιότητας. «Ξέρουμε, ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος και άνισος, όμως έχουμε την όρεξη, τη διάθεση και την τεχνογνωσία να κάνουμε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας. Θα δώσουμε στους πολίτες μία διαφορετική, αλλά ξεκάθαρη επιλογή», πρόσθεσε.
Για τις πολιτικές που εφαρμόζονται…
Στη συνέχεια ο κ. Γεωργόπουλος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, χαρακτηρίζοντας επιτακτική την ανάγκη της αλλαγής στην Περιφέρεια της Ηπείρου, καθώς όπως είπε ο κόσμος έχει κουραστεί.
«Η κόπωση αυτή αναφέρεται και στις πολιτικές που εφαρμόζονται και στα πρόσωπα. Υπάρχουν δυστυχώς, πολλές περιοχές στην Ήπειρο, που είναι παρατημένες. Προτεραιότητά μας θα είναι η οικονομική ανάπτυξη της Ηπείρου, αλλά ισόρροπα, γιατί και εντός της Ηπείρου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανισοτήτων. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ευρωπαϊκά κονδύλια, όμως το θέμα δεν είναι απλώς να έχουμε απορροφήσεις, που κι αυτές είναι χαμηλά, αλλά το τι γίνεται με αυτά τα χρήματα και αν πιάνουν τόπο».
Προερχόμενος από το κόμμα της Ν.Δ είναι εύλογο να προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με το αν η απόφασή του αυτή έχει πολιτικό πρόσημο, με το σκεπτικό πως η παράταξη Καχριμάνη ανήκει προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό και ιδεολογικό χώρο. Ρωτήθηκε επίσης και αν ένα από τα προσωπικά του κίνητρα να ασχοληθεί ενεργά με την Περιφέρεια Ηπείρου έχει να κάνει και με τη δυσαρέσκεια που έχει εκφράσει για τους χειρισμούς της Ν.Δ απέναντί του στο παρελθόν.
«Ποτέ δεν έκρυψα την πολιτική μου αναφορά. Ανήκω στο χώρο του κοινωνικού φιλελευθερισμού, αλλά το σχήμα που διαμορφώνουμε έχει πολίτες από όλους τους χώρους. Προφανώς μπορεί κάποιος να σκεφτεί, ότι υπάρχει πικρία, αλλά δεν είναι το κίνητρό μου αυτό. Ότι η Ν.Δ έκανε κάκιστες επιλογές στο παρελθόν είναι δεδομένο για εμένα τουλάχιστον και γι’ αυτό νομίζω κιόλας, ότι το πληρώνει σήμερα», ανέφερε, για να καταλήξει με το αισιόδοξο μήνυμά του, ότι «όχι μόνο θα φτάσουμε στο τέλος, αλλά θα κερδίσουμε κιόλας», ανέφερε.