Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Αναγκαία η περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων

Στο Συρράκο, στην εκδήλωση για τα εγκαίνια ενός σύγχρονου ιατρείου, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή, συμμετείχε το Σάββατο ο Σταύρος Καλογιάννης.

Την δαπάνη εξοπλισμού του ιατρείου ανέλαβε η μη κερδοσκοπική εταιρεία Axion Hellas. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων Συρρακιωτών στους εθνικούς αγώνες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Όπως είναι γνωστό, το Συρράκο με τους γειτονικούς Καλαρρύτες, ήταν οι πρώτες Κοινότητες που σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης στα βόρεια Τζουμέρκα, τον Ιούλιο 1821.

Είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Συρράκου κ. Βαΐτση και κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι, ως θέμα προτεραιότητας έθεσαν την οριστική αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης στη θέση «Μαυρολάγκαδο», ώστε να μην υποχρεώνονται επαγγελματίες και επισκέπτες, να φτάνουν από τα Ιωάννινα στο Συρράκο μέσω Πραμάντων.

Ο κ. Καλογιάννης τους βεβαίωσε ότι για την ταχεία αποκατάσταση της οδικής επικοινωνίας στο Μαυρολάγκαδο θα συνεργαστεί με την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει αναλάβει τη σχετική εργολαβία.

Στη συνέχεια ο Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε τους Χριστούς και τα Πράμαντα. Εκπρόσωποι του τουρισμού και της εστίασης δήλωσαν ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση για τη στήριξή τους και ότι αναμένουν βελτίωση της τουριστικής κίνησης από τον μήνα Ιούλιο.

Σε δήλωσή του ο Στ. Καλογιάννης ανέφερε: «Ο πανέμορφος ορεινός όγκος των Τζουμέρκων και οι μοναδικοί οικισμοί του χρειάζονται συνεχή στήριξη από την Πολιτεία. Κατά την πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας η Κυβέρνηση στάθηκε αρωγός σε κάθε επαγγελματία και αυτό αναγνωρίζεται απ’ όλους. Για την προώθηση του ορεινού τουρισμού το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης είναι δεδομένο. Θα συνεργαστώ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για την περαιτέρω προώθηση συγκεκριμένων δράσεων, ενώ έχω ήδη ζητήσει από τον Υπουργό Περιβάλλοντος την ενίσχυση των Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων και την ένταξη του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στην πρώτη ομάδα Δήμων στους οποίους θα εκπονηθούν Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, δεδομένου ότι οι οικιστικές και περιβαλλοντικές ανάγκες της περιοχής είναι μεγάλες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ