ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «Δ. ΧΑΤΖΗΣ» – Παρουσιάζεται το βιβλίο του Β. Ζώνιου «Παπαρούνες του χειμώνα»

Το βιβλίο του Βασίλη Ζώνιου «Παπαρούνες του χειμώνα», παρουσιάζεται τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 18.30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρος «Δ. Χατζής» (Παλιά σφαγεία).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Χαιρετισμοί – Προσφωνήσεις

Ομιλητές:

Γεώργιος Δ. Καψάλης, Ομότιμος καθηγητής, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Βασίλειος Δ. Ζώνιος: Η μαρτυρία του συγγραφέα.

Μουσικό μέρος εκδήλωσης: Από το Μουσικό Εργαστήρι Ενορίας Περίβλεπτου: Σοφία Μάκου-Καραμάνου, Δημήτριος Ζώνιος, Ευαγγελία – Μαρία Τσίλη, Παναγιώτης Βασιλείου, Αικατερίνη Καραμάνου.

Συντονισμός – Αφήγηση κειμένων: Χάρις Μέγα.

Το ιστορικό μυθιστόρημα «Παπαρούνες του χειμώνα» αφορά στην απελευθέρωση της Ηπείρου και ιδιαίτερα της πόλης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.

Το βιβλίο, το οποίο είναι το πρώτο που αποδίδει μυθιστορηματικά την κορυφαία στιγμή για τους Ηπειρώτες αλλά και όλους τους Έλληνες διατρέχει τη διαδρομή από τις προετοιμασίες στα χρόνια της σκλαβιάς έως την απελευθέρωση με πλήθος ιστορικών στοιχείων που βρίσκουν την μυθιστορηματική τους αποτύπωση στο έργο του συγγραφέα.

Η καθημερινή ζωή στα Γιάννινα της σκλαβιάς, οι Οθωμανοί που προσπαθούνε να συγκρατήσουν μια αυτοκρατορία που καταρρέει, οι Αρβανίτες που προσπαθούνε να χτίσουν ένα νέο κράτος, οι Έλληνες που ζητούνε να ελευθερώσουν αλύτρωτες πατρίδες, οι ευεργέτες και οι έμποροι, οι απλοί άνθρωποι του μόχθου, έρωτες ορθόδοξοι και ανορθόδοξοι, συγκροτούν έναν εκρηκτικό καμβά πάνω στον οποίον αποτυπώνεται ανάγλυφα μια σημαντική ιστορική στιγμή για όλες τις εθνότητες των Βαλκανίων.

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.