Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Στην Κόνιτσα η 1η συνάντηση Νέων εικαστικών

Οι εικαστικοί θα βρεθούν στην Κόνιτσα, θα γνωρίσουν την περιοχή και ο κάθε ένας θα «γεννήσει» ένα έργο που θα μείνει και θα «πλουτίσει» την Κόνιτσα.

Ο τίτλος «Σινάφι» που επιλέχθηκε για αυτή τη συνάντηση και αυτές που θα ακολουθήσουν τα άλλα χρόνια, σημαίνει συντεχνία, ομότεχνοι κλπ, και στη «μαστορίτικη διάλεκτο» σημαίνει παρέα, κομπανία, καλοκουρδισμένη ομάδα με κοινωνικό πνεύμα. Το σινάφι το διέκρινε η ειλικρίνεια η αγάπη και η αλληλεγγύη. Αυτά τα χαρακτηριστικά οδήγησαν στην απόφασή να οριστεί ο νέος αυτός θεσμός, από τον τίτλο «Σινάφι».

Το Σάββατο 7 Αυγούστου, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκθεση με έργα των καλλιτεχνών στο Κούσιο εκθεσιακό κέντρο της Κόνιτσας.

Τη συνάντηση πρότεινε ο πρόεδρος της Κόνιτσας Μάκης Χατζηεφραιμίδης, την υιοθέτησε το τοπικό συμβούλιο Κόνιτσας, την αγκάλιασαν οι νέοι ντόπιοι εικαστικοί  του τόπου μας.

Ο Δήμος Κόνιτσας παραχώρησε την Μαθητική Εστία για τη στήριξη της προσπάθειας. Η δημόσια βιβλιοθήκη Κόνιτσας τα απαραίτητα υλικά της συνάντησης.  Τα έντυπα εκτυπώθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου (αφίσα, πρόγραμμα) και ο σχεδιασμός τους έγινε από τον Κονιτσιώτη γραφίστα Στέφανο Νούτσο.

Την  οργανωτική ομάδα νέων αποτελούν η Έλενα Λύτου, ο Χρήστος Σκορδάς, η Μαριάνθη Νούτσου, η Στεφανία Κορτσινόγλου, η Ρίκη Χήρα, η Αγγελική Κήτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ