Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Η 78χρονη ήταν υποψιασμένη και βοήθησε την ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθη μία γυναίκα στην Ηγουμενίτσα που είχε προσπαθήσει να αποσπάσει 15.000 ευρώ από την 78χρονη

Η παρατηρητικότητα, η διαύγεια και σίγουρα η ενημέρωση που είχε προηγηθεί από τα συγγενικά της πρόσωπα, ώστε να προσέχει, είχε ως αποτέλεσμα, μία 78χρονη στην Ηγουμενίτσα να βοηθήσει καθοριστικά στον εντοπισμό και τη σύλληψη μίας γυναίκας, αλλοδαπής, που επιχείρησε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει ποσό 15.000 ευρώ.

Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, το απόγευμα της Τρίτης, και σε βάρος της συλληφθείσας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτες και απόπειρες απάτης.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, είχαν προηγηθεί την τελευταία εβδομάδα  αναφορές πολιτών από περιοχές του Νομού Θεσπρωτίας ότι δέχθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστα άτομα που προσποιούνταν κατά περίπτωση τους αστυνομικούς, εισαγγελείς ή ιατρούς, ζητώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά για στενό συγγενικό τους πρόσωπο, είτε για την αποφυγή της ποινικής του δίωξης για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε ή για τα έξοδα εγχείρησής του λόγω δήθεν τραυματισμού του σε τροχαίο ατύχημα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελιών, οι αστυνομικοί καθοδήγησαν κατάλληλα ημεδαπή που είχε δεχθεί αντίστοιχο τηλεφώνημα και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν την κατηγορούμενη τη στιγμή που παραλάμβανε από εκείνη -15.000- ευρώ, ποσό το οποίο αποδόθηκε και πάλι στην 78χρονη.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, η συλληφθείσα με τους συνεργούς της που πραγματοποιούσαν τις τηλεφωνικές κλήσεις, εμπλέκονται ακόμη στις ακόλουθες περιπτώσεις:

• απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από την οποία απέσπασαν χρηματικό ποσό -2.000- ευρώ και κοσμήματα και
• σε τουλάχιστον (7) απόπειρες απάτης, από τις οποίες προσδοκούσαν συνολικό οικονομικό όφελος -120.000- ευρώ.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τυχόν συμμετοχή της σε άλλες περιπτώσεις καθώς και για την ταυτοποίηση των συνεργών της συνεχίζεται.

Με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου επισημαίνει τη σπουδαιότητα της αναφοράς προς τις αστυνομικές αρχές ακόμη και περιπτώσεων απόπειρας εξαπάτησης.

Συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www.hellenicpolice.gr ), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ