Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ – Νέα έκκληση για αύξηση του ρυθμού εμβολιασμών

Τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας με την εικόνα της καταγραφής των κρουσμάτων στην Ήπειρο και ειδικότερα σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία να μην είναι καθόλου καλή, σχολίασε το βράδυ της Τρίτης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Ioannina TV.

Ο κ. Καχριμάνης απηύθυνε έκκληση αφενός να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και αφετέρου προς τους νέους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κοινωνικές τους επαφές, αφού αυτό που προκύπτει μέσα από τη διαδικασία των ιχνηλατήσεων, είναι, πως ένας μεγάλος αριθμός κρουσμάτων προέκυψε στην περιοχή, είτε μετά από διασκέδαση είτε μετά την επιστροφή ατόμων από διακοπές σε νησιά.

Παράλληλα, όμως, και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, ο κ. Καχριμάνης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, για κάθε περιφερειακή ενότητα της Ηπείρου ή για όποια πόλη ή περιοχή διαπιστωθεί πως υπάρχει έντονο πρόβλημα, να υπάρξει επιβολή ενός τοπικού lockdown, αντίστοιχο με αυτό που εφαρμόστηκε στη Μύκονο.

Μείζονα ζητήματα

Παράλληλα, μιλώντας στο Ioannina TV, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε διαδοχικά στο θέμα του οδοφωτισμού σε Ιωάννινα και Πρέβεζα, με συγκρατημένη αισιοδοξία για την ολοκλήρωση των διαγωνισμών, χωρίς να κρύβει την ανησυχία του πάντως, για το ενδεχόμενο νέων προσφυγών ή εμπλοκών από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Αντίθετα, στην προοπτική ανέγερσης και λειτουργίας του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας έδειξε περισσότερο σίγουρος, ότι αυτό που επιχειρείται είναι ικανό να αλλάξει τη μορφή της τοπικής ανάπτυξης για τις επόμενες δεκαετίες.

Τέλος, σχολίασε, λέγοντας ένα «μεγάλο ευχαριστώ», τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή σε εφημερίδα της Μακεδονίας, στην οποία αποτυπώνεται η αναγνώριση και αποδοχή του έργου της περιφερειακής αρχής και της θετικής γνώμης των πολιτών για τον ίδιο σε ποσοστά που ξεπερνούν το 51% και φτάνουν μέχρι και το 58%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ