ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – «Φρένο» στα σενάρια για νέο δημαρχείο στο ΚΕΠΑΒΙ

Αρνητική ως προς τη διερεύνηση της πιθανότητας μεταστέγασης του δημαρχείου η γενική συνέλευση της ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε.

 

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες συζητήσεων και διαβουλεύσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, της ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε και του δήμου Ιωαννιτών, αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει η δυνατότητα διερεύνησης του σεναρίου μεταστέγασης του δημαρχείου και των υπηρεσιών του δήμου στο κτίριο του ΚΕΠΑΒΙ, και μόλις πριν από λίγα 24ωρα η απάντηση της γενικής συνέλευσης της ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε., ήταν αρνητική.

Έτσι, ο δήμος Ιωαννιτών θα συνεχίσει την αναζήτηση της καλύτερης δυνατής επιλογής γι’ αυτόν τον στόχο, καθώς το αδιέξοδο που είχε φανεί εξαρχής, επιβεβαιώθηκε στην πράξη με την αρνητική απόφαση της γενικής συνέλευσης με ψήφους 12-11.

Με δεδομένο βέβαια, ότι οι ψήφοι του δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου στη γενική συνέλευση είναι τέσσερις το πραγματικό αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από το οριακό, 12-7 δηλαδή, όμως αυτό ελάχιστη σημασία έχει μπροστά στην αίσθηση που αποκόμισε η δημοτική αρχή από τις συζητήσεις των τελευταίων μηνών, έτσι όπως την προσδιόρισε τουλάχιστον, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ σε χθεσινές του δηλώσεις.

Αφού έκανε λόγο για μία δυσάρεστη αλλά σεβαστή απόφαση της Γ.Σ που είναι το κυρίαρχο όργανο για να λάβει αποφάσεις, πρόσθεσε πως ο δήμος Ιωαννιτών θα προασπίσει τα συμφέροντά του σε ό,τι αφορά στη χρήση των εγκαταστάσεων και σε σχέση με τους χώρους που έχει μισθώσει για τη φιλοξενία και λειτουργία υπηρεσιών των Νομικών του Προσώπων.

«Ο δήμος είναι υποχρεωμένος αφενός να αναζητήσει άλλον χώρο για τη μεταστέγαση των δημοτικών του υπηρεσιών που είναι διασκορπισμένες κα αυτό προκαλεί δυσχέρειες στη λειτουργία του δήμου και στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Από την άλλη όμως είναι και υποχρεωμένος να προασπίσει τα συμφέροντα και τα δικαιώματά του», ανέφερε αρχικά για να ερωτηθεί στη συνέχεια με ποιον τρόπο θα προασπίσει τα συμφέροντά του ο δήμος και εάν αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως εκβιασμός απέναντι στους μετόχους της ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε.

«Σίγουρα, δεν είναι ευχάριστο να πληρώνεις ενοίκιο σε χώρο που σου ανήκει, ούτε και είναι ευχάριστο, όταν έρχεται η στιγμή να εξετάσεις μία πρόταση να κοιτάς μόνο τα μικροσυμφέροντά στο. Κατανοώ βέβαια τους προβληματισμούς και την αβεβαιότητα που υπάρχει στους εγκατεστημένους, όμως από την άλλη πρέπει να σκεφτόμαστε το κοινό καλό. Δε θεωρώ, ότι είναι εκβιαστικό, αλλά ο δήμος οφείλει να εξετάσει κάθε δυνατότητα. Θεωρούμε, ότι η πρότασή μας για τη μεταφορά του δημαρχείου και των υπηρεσιών στο ΚΕΠΑΒΙ ήταν μία λύση – μονόδρομος για τους αργυροχόους, που θα αναβάθμιζε και τη δραστηριότητά τους, η οποία άλλωστε ενδιαφέρει κι εμάς, ως μία παραδοσιακή τέχνη των Ιωαννίνων, την οποία και θέλουμε να στηρίξουμε», τόνισε ο κ. Ελισάφ.