Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΤΣΙΚΑ – Την παραμονή στην εργασία διεκδικούν 53 συμβασιούχοι

Την επιστροφή στην εργασία τους, διεκδικούν 53 συμβασιούχοι, που μέχρι πριν από λίγο καιρό, εργάζονταν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά.
Μία εβδομάδα πέρασε ήδη από την προηγούμενη κινητοποίηση μπροστά από το κεντρικό δημαρχείο, χωρίς να υπάρξει κάποια εξέλιξη, για τους πρώην συμβασιούχους εργαζόμενους στη δομή φιλοξενίας προσφύγων, οι συμβάσεις των οποίων δεν ανανεώθηκαν μετά την ανάθεση της εργασίας από το υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου σε ιδιωτική εταιρεία.
Ο δεύτερος «σταθμός» διαμαρτυριών των 53 πρώην εργαζόμενων στον Κατσικά, με τη συνεπικουρία και πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, ήταν το διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου θέλησαν να συναντηθούν με τον Αλ. Καχριμάνη, προκειμένου να τον ενημερώσουν και να του επιδώσουν ψήφισμα. Για την ομάδα των 53 πρώην εργαζόμενων στον Κατσικά τοποθετήθηκε η Βασιλική Κώνστα, που επανέλαβε πως το μόνο που διεκδικούν, ήταν και είναι η παραμονή στην εργασία τους, που αποδείχθηκε εξαιρετικά σημαντική και ωφέλιμη για τους φιλοξενούμενους στη δομή. Επίσης όμως τόνισε, ότι από την ενημέρωση τουλάχιστον που έχουν οι εργαζόμενοι, υπάρχουν κάποιες κενές θέσεις στο αντικείμενοι κάποιων εργαζόμενων που απολύθηκαν, όπως είναι ειδικότητες των βρεφονηπιοκόμων και των νοσηλευτών, οι οποίες όμως δε γνωρίζουν με ποιον τρόπο καλύπτονται. Από το Εργατικό Κέντρο η Χριστίνα Τουλκιαρίδου μετέφερε την στήριξη της διοίκησης στον αγώνα των 53 ατόμων, κάποιοι εκ των οποίων χρειάζονται έναν μικρό αριθμό ενσήμων για να κατοχυρώσουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ