ΕΜΥ – Βροχές και χιόνια το Σαββατοκύριακο των Αποκριών

Επιδείνωση του καιρού, κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, προβλέπεται από σήμερα Σάββατο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ σήμερα Σάββατο θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα έντονες καταιγίδες, από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες.

Επίσης κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας.

Την Κυριακή της Αποκριάς ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες (κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα) θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και μέχρι το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές.

Επιπλέον κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στα ορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το βράδυ στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.