Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – Αγανάκτηση για τη μη ενίσχυση της Δ.Α. Ιωαννίνων

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, καθώς στη τελευταία του συνεδρίαση το συμβούλιο συμπληρωματικών μεταθέσεων Αστυνομικού Προσωπικού, αποφάσισε να μην ενισχύσει με προσωπικό την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Η ΕΑΥΙ σημειώνει αρχικά σε ανακοίνωσή της πως «έγκαιρα, τόσο σε συναντήσεις μας, όσο και  με το υπ. αρίθμ. 83/2022 έγγραφό μας, ενημερώσαμε αρμοδίους φορείς και βουλευτές του Νόμου μας, για την αναγκαιότητα ενίσχυσης της Δ.Α. Ιωαννίνων με έμψυχο δυναμικό, μεταφέροντας  την κατάσταση που επικρατεί λόγω της δραματικής αύξησης μέσου όρου ηλικίας του προσωπικού αλλά και των αθρόων συνταξιοδοτήσεων».

Και στη συνέχεια η ΕΑΥΙ, αναφέρει: «Δυστυχώς όμως η απόφαση για μηδενικές μεταθέσεις ελήφθη, τόσο για τα Γιάννενα, όσο και για τις άλλες Περιφερειακές Διευθύνσεις Αστυνομίας. Το γεγονός αυτό και μόνο, καταδεικνύει περίτρανα την αντίληψη του «Αθηνοκεντρικού κράτους» για την Περιφέρεια. Λαμβανομένου δε υπόψη της ενίσχυσης της οποίας έτυχε η Πρωτεύουσα, λόγω αυξημένων, συγκριτικά με προγενέστερα έτη, αριθμού προσλήψεων, η εξέλιξη αυτή αποτελεί δυστυχώς την μέγιστη μορφή κοροϊδίας και εμπαιγμού προς τους συναδέλφους μας οι οποίοι ήλπιζαν, έπειτα από αρκετά χρόνια  να μετατεθούν στους τόπους καταγωγής – συμφερόντων τους.

Οι συνάδελφοί μας αυτοί που με αγωνία περίμεναν να ανοίξουν θέσεις μετάθεσης, αποτελούν κομμάτι των Αστυνομικών αυτών που λίγες μέρες νωρίτερα, εισέπραξαν τα εύσημα για τα άψογα μέτρα στη ΔΕΘ.  Την ώρα που η Κυβέρνηση αποστέλλει sms ευχαριστηρίων και ζητά από τους Αστυνομικούς να κάνουν τα πάντα, χωρίς ουσιαστικά να έχει υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, δια των υπηρεσιακών της εκπροσώπων  ουσιαστικά «ακυρώνει»  το μοναδικό αδιάβλητο σύστημα μεταθέσεων.

Προκειμένου να διορθωθεί η μεγάλη αυτή αδικία, καλούμε τους αρμόδιους φορείς, να αναλογιστούν το τί ακριβώς έχουν πράξει και να προβούν στην επαναληπτική συνεδρίαση του συμβουλίου μεταθέσεων. Εξουσιοδοτούμε δε την Ομοσπονδία μας, όπως προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μελών των Πρωτοβαθμίων της».

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ