Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΒΡΑΪΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ – Αποτροπιασμός και θλίψη για τους νέους βανδαλισμούς

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την βαθιά της θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο Εβραϊκό Νεκροταφείο.

«Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο διάστημα που άγνωστοι εισέρχονται και βεβηλώνουν τον χώρο και την μνήμη του. Με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο ένας ακόμη τάφος υπέστη καταστροφές. Πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός σε μία πόλη όπου η Εβραϊκή Κοινότητα άφησε τα σημάδια της, συνυπήρχε αρμονικά επί αιώνες και εξακολουθεί με τα λιγοστά μέλη της να αποτελεί ένα κομμάτι από το παρόν της», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα, ωστόσο θα χρειαστεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε να μην επαναληφθεί, αλλά παράλληλα να διαλευκανθούν τα δύο συνεχόμενα περιστατικά.

Ακριβώς το γεγονός πως μετά τον βανδαλισμό του Αυγούστου, είχε ζητηθεί από την Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης, η ενίσχυση των μέτρων φύλαξης του χώρου, αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα καταγράφηκε μία δεύτερη αντίστοιχη ενέργεια, δημιουργεί έντονο προβληματισμό.

Ο νέος βανδαλισμός στο εβραϊκό νεκροταφείο διαπιστώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, με την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων να εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τον αποτροπιασμό της, για το νέο περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ