ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ» – Προς λειτουργία δυο νέες παραγωγικές μονάδες

Τα εγκαίνια των μονάδων θα γίνουν την Τετάρτη, από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη – Οι δύο νέες υπερσύγχρονες μονάδες, αφορούν στην παραγωγή των νέων φυτικών προϊόντων Plant’d καθώς και την υποσυσκευασία σκληρών τυριών

Τα εγκαίνια δύο νέων υπερσύγρονων παραγωγικών μονάδων στις εγκαταστάσεις της στην Ελεούσα Ιωαννίνων, θα πραγματοποιήσει η Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη Α.Ε.».
Την κορδέλα των εγκαινίων θα κόψει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 11.30 το πρωί.
Στην τελετή έχουν προσκληθεί επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, οι βουλευτές των Ιωαννίνων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Δήμαρχοι Δήμων, καθώς και τοπικές αρχές.
Οι δύο νέες παραγωγικές μονάδες, οι εργασίες των οποίων έχουν ολοκληρωθεί αφορά στην παραγωγή των νέων φυτικών προϊόντων Plant’d καθώς και την υποσυσκευασία σκληρών τυριών.
Επίσης έχει προβλεφθεί και κατασκευάστηκε και ένας μεγάλης χωρητικότητας αποθηκευτικός χώρος ψυγείων.
Η επένδυση άγγιξε τα 2 εκ. ευρω και είναι συνέχεια μιας σειράς επενδύσεων της «Δωδώνη» που υλοποιούνται στη βάση πενταετούς αναπτυξιακού πλάνου που έχει εκπονηθεί από τη Διοίκηση.
Οι δύο νέες παραγωγικές μονάδες είναι εξοπλισμένες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας το δε κτίριο εμβαδού 1.100 τ.μ έχει κατασκευασθεί με τις αρτιότερες προδιαγραφές και με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος, εστιάζοντας στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προέρχονται από την κατανάλωση ενέργειας, νερού και την εκπομπή αέριων ρύπων.
Η λειτουργία του νέου εργοστασίου θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η δημιουργία δεκάδων νέων θέσεων εργασίας καθώς η «Δωδώνη» αποτελεί έναν από τους κυριότερους και μεγαλύτερους εργοδότες στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. Τέλος, όπως σημειώνει η εταιρεία, η «Δωδώνη», εκσυγχρονίζεται, επενδύει στο μέλλον και προχωρά μπροστά έχοντας στρατηγικό πλάνο την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας καθιστώντας τη μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας