ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ – Καμπανάκι κινδύνου για τη μείωση της κίνησης

Το δικό τους καμπανάκι κινδύνου «χτυπούν» οι ιδιοκτήτες ταξί, ζητώντας την στήριξη του κλάδου τους, ενώ την ίδια ώρα χαιρετίζουν την απόφαση να μπορούν να μεταφέρουν δυο και όχι ένα άτομο στο ταξί, απόφαση που δημοσιεύτηκε και σε ΦΕΚ.

Ο Πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών και οδηγών ταξί Ιωαννίνων, Μιχάλης Ψήνας αναφέρεται στα προβλήματα που είναι «θηλιά στο λαιμό» εκατοντάδων αυτοκινητιστών ταξί σε όλη τη χώρα.

Οι ιδιοκτήτες ταξί τονίζουν ότι από την αρχή της πανδημίας έλαβαν μια- εφάπαξ- επιδότηση ύψους 800 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία την επιστρεπτέα προκαταβολή φόρου έλαβαν μόλις τέσσερις στους δέκα ιδιοκτήτες, δηλαδή περίπου το 40% των 35.000 ιδιοκτητών, ενώ όλα τα μέσα μεταφοράς (ΚΤΕΛ, Τουριστικά Λεωφορεία, ΟΑΣΑ, Ακτοπλοϊκές Γραμμές και Αεροπορικές Εταιρείες), έλαβαν ενισχύσεις χιλιάδων ευρώ.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επέτρεψε την μεταφορά δυο ατόμων στο ταξί δίνοντας, σύμφωνα και με τον κ. Ψήνα λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα καθώς υποχρεωνόταν άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο σπίτι – ζουν μαζί – να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά ταξί και όχι το ίδιο.

Ο κ. Ψήνας αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που και εκείνοι βιώνουν σχεδόν ένα χρόνο τώρα και που οδηγεί στην ανέχεια χιλιάδες οικογένειες που βιοπορίζονται αποκλειστικά από τις εισπράξεις.

Τέλος, προειδοποιούν ότι ο κλάδος δεν αντέχει άλλο και ζητούν άμεσα, την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης και την ένταξη στον 5ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής, με υπολογισμό της μείωσης μόνο των εσόδων των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.