Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Απομάκρυνση πεύκων από την παραλίμνια περιοχή

Γερασμένα και επικίνδυνα πεύκα για την σωματική ακεραιότητα πολιτών, πεζών και εποχούμενων, που βρίσκονταν στην παραλίμνια οδό Διονυσίου Φιλοσόφου, στα Ιωάννινα, απομακρύνθηκαν χθες, λίγο καιρό μετά την απομάκρυνση πολλών πλατάνων, που είχαν προσβληθεί από το μεταχρωματικό έλκος.
Ειδικότερα, τρία γιγαντιαία πεύκα, στο σημείο που είχαν απομακρυνθεί και κόπηκαν τα άρρωστα πλατάνια, απομακρύνθηκαν το πρωί της Τρίτης από εξειδικευμένο συνεργείο με τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Ιωαννίνων και της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Ιωαννιτών.
Τα λυγερόκορμα πεύκα είχαν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, έχοντας πάρει επικίνδυνη κλίση με τους πελώριους κορμούς και τα κλαδιά τους να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των πεζών και των αυτοκινήτων στην οδό Διον. Φιλοσόφου.
Με δεδομένο, ότι πρόκειται για δένδρα που έχουν επιφανειακή – επιπόλαιη ρίζα, κρίθηκε σκόπιμο και αναγκαίο να κοπούν και να απομακρυνθούν, ενώ το επόμενο διάστημα, πιθανότατα εντός του Μαρτίου θα γίνουν νέες φυτεύσεις δένδρων και στην περιοχή αυτή, μετά τη θέση «12», αλλά και στην πλατεία Μαβίλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ