Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Χρ. Λιάπης: «Το ΚΕΘΕΑ θα ενισχυθεί και δεν κλείνει»

Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, για το Πάσχα ο πρόεδρος του Κέντρου

 

Στο πλαίσιο των εορτών ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ, Χρίστος Λιάπης, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος γιορτάζοντας την ημέρα του Πάσχα μαζί με τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ.

Μέσα σε κλίμα μιας πραγματικής οικογένειας συζήτησε με τα μέλη, αφουγκράστηκε τις ανάγκες τους, μοιράστηκε οικογενειακές στιγμές  μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας.

«Είναι μία μοναδική αίσθηση ειδικά σε συνθήκες όπως αυτές που βιώνουμε όλοι, να μοιράζεσαι οικογενειακές στιγμές, όπως αυτές που είχα την ευκαιρία να βιώσω τις ημέρες του Πάσχα, που βρέθηκε στα Ιωάννινα», ανέφερε, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τα μέλη της Κοινότητας και προς τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, Γ. Παπαχρήστου.

Παράλληλα, μιλώντας στο ITV, ο κ. Λιάπης, τοποθετήθηκε στις εξελίξεις του τελευταίου μήνα και στις αντιδράσεις που προκάλεσε ένα εσωτερικό έγγραφο με αποδέκτες τους εργαζόμενους, σχετικά με προτάσεις αναδιοργάνωσης του οργανογράμματος και όχι του θεραπευτικού μοντέλου που ακολουθεί το ΚΕΘΕΑ.

Έτσι, αφού έκανε λόγο για παρερμηνεία των προθέσεων και της ίδιας της φιλοσοφίας του σχεδίου προτάσεων, η οποία όμως σκοπίμως εμφανίστηκε ως μία διαδικασία ανοιχτής διαβούλευσης με την κοινωνία, ξεκαθάρισε, ότι ουδέποτε τέθηκε ζήτημα να υπάρξουν οποιεσδήποτε αλλαγές στο θεραπευτικό μοντέλο ου υλοποιεί το ΚΕΘΕΑ.

«Το ΚΕΘΕΑ δεν κλείνει, αλλά ενισχύεται και συνεχίζει να παρέχει δωρεάν το θεραπευτικό του πρόγραμμα. Ούτε ιδιωτικά συμφέροντα πρόκειται να μπουν από την πίσω πόρτα, ούτε θα απαξιώσουμε το θεραπευτικό μοντέλο. Είναι ένα εσωτερικό έγγραφο που δόθηκε στους εργαζόμενους, ώστε να υποβάλλουν και αυτοί τις προτάσεις τους για το νέο κανονισμό λειτουργίας και το οργανόγραμμα, που θα τεθεί υπόψιν του ΔΣ και έπειτα θα αποσταλεί προς νομοθέτηση. Υπάρχουν διαχρονικά ελλείμματα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και να θεραπεύσουμε, όμως οι όποιες αλλαγές προτείνονται δεν επηρεάζουν το θεραπευτικό μοντέλο», σημείωσε με έμφαση.

Συνέργειες με ΟΚΑΝΑ

Η αντιμετώπιση της πανδημίας δημιούργησε νέα δεδομένα στην λειτουργία της πρωτοποριακής μονάδας De-tox στο Πολυδύναμο του νοσοκομείου Χατζηκώστα, που έχει μετατεθεί χρονικά στο μέλλον, όπως ανέφερε. «Όταν τελειώσουμε με την πανδημία, θα δούμε πως θα πιάσουμε πάλι το νήμα από εκεί που το αφήσαμε, για να λειτουργήσει η μονάδα όπως προβλέπεται από τα μνημόνια συνεργασίας», ανέφερε ο κ. Λιάπης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά ωστόσο τις συνέργειες, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον ΟΚΑΝΑ.

«Μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρούνταν αδιανόητο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι το ΚΕΘΑ με τον ΟΚΑΝΑ. Πλέον όμως έχουμε συνέργειες και μία από αυτές είναι και η μονάδα στο Χατζηκώστα. Αν μέσα από αυτές τις συνέργειες καταφέρουμε να ενσωματώσουμε επιπλέον δυνατότητες και να κάνουμε πιο ελκυστικό το θεραπευτικό μοντέλο του ΚΕΘΕΑ, αυτό θα είναι προς όφελος της δομής και θα βοηθήσει στην ανάπτυξή της», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ