Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Μείζον ζήτημα η έλλειψη θέσεων στάθμευσης

Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, που αφορά εκατοντάδες οδηγούς – ιδιοκτήτες Ι.Χ. στα Ιωάννινα, ανέδειξε χθες το Ioannina TV.

Ο λόγος για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι οδηγοί που κινούνται είτε για λόγους εργασίας, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης, με την έλλειψη θέσεων στάθμευσης.

Στο ρεπορτάζ του Ioannina TV, παρουσιάζονται πλάνα από την Ακτή Μιαούλη, τον παραλίμνιο οδικό άξονα από τα παλιά σφαγεία μέχρι τη συμβολή με τη Βογιάννου, η οποία πλέον μετατρέπεται από νωρίς κάθε πρωί σε χώρο στάθμευσης για εκατοντάδες Ι.Χ.

Την ίδια στιγμή είναι αδύνατο ο δημοτικός χώρος στάθμευσης στα Λιθαρίτσια, ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στην πλατεία και ο χώρος στάθμευσης στα παλιά σφαγεία να εξυπηρετήσουν την αυξημένη ζήτηση ειδικά τις πρωινές ώρες, με τους οδηγούς να έχουν ουσιαστικά δύο επιλογές.

Ή να βρουν μια θέση στάθμευσης εκτός του αστικού ιστού, μακριά από το κέντρο της πόλης ή να περιφέρονται στους δρόμους, αναζητώντας μία θέση στάθμευσης.

Ο δημοτικός χώρος στάθμευσης στα Λιθαρίτσια πλέον γεμίζει από τις 9 το πρωί και τουλάχιστον μέχρι τις 12 το μεσημέρι είναι ελάχιστες οι θέσεις που αδειάζουν, για να δοθεί η δυνατότητα στάθμευσης και σε άλλα Ι.Χ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ioannina TV, οι παρεμβάσεις που γίνονται στο κέντρο της πόλης έχουν βελτιώσει σημαντικά την κυκλοφορία των οχημάτων, περιορίζοντας από την άλλη τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, κάτι που αναμένεται να γίνει ακόμη πιο έντονο εφόσον υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του δήμου για την ανάπτυξη δικτύου ποδηλατόδρομων που θα διέρχεται από κεντρικές οδούς της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ