Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

ΗΠΕΙΡΟΣ – Σε διαρκή ετοιμότητα Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία

Ευχαριστίες από τον Περιφερειάρχη, Αλ. Καχριμάνη, προς όλος τους φορείς που ασχολούνται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

 

Σε συνεχή ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στην Ήπειρο, σε αγαστή και άμεση συνεργασία με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της περιφέρειας, καθώς οι καιρικές συνθήκες και στην περιοχή μας, συνεχίζουν να είναι δυσμενείς και να ευνοούν την πρόκληση κυρίως όμως την επέκταση των πυρκαγιών.

Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία, έχουν στο πλευρό τους και τους εθελοντές που έχουν ενισχύσει τα μέτρα πρόληψης και τη φύλαξη σε ευαίσθητα σημεία της υπαίθρου, ακόμη όμως και σε αλσύλλια και δάση στον αστικό ιστό.

Η συνεργασία αυτή, που επιτεύχθηκε έπειτα και από τις δραματικές στιγμές που βίωσαν οι κάτοικοι άλλων περιοχών της χώρας, όπως της Εύβοιας, της Γορτυνίας, της Ηλείας και της Αττικής έχει αποφέρει καρπούς, όπως ανέφερε ο Αλ. Καχριμάνης, ζητώντας να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, τουλάχιστον μέχρι οι καιρικές συνθήκες και οι βροχοπτώσεις που κάποια στιγμή θα έρθουν, να δώσουν μία μεγάλη ανάσα στην ένταση της περιόδου. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου με αφορμή την εκδήλωση πυρκαγιών στην Ήπειρο το τελευταίο διάστημα, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν σχεδόν στην έναρξή τους, χωρίς να προλάβουν να αποκτήσουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλος τους φορείς που ασχολούνται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Για την υδροδότηση

Εξάλλου, χθες, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου στάθηκε και σε πολλά προβλήματα που εντοπίστηκαν ή προέκυψαν στην πορεία της αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, σε διάφορες περιοχές, με την έλλειψη επαρκούς ποσότητας νερού.

«Υπάρχουν παράπονα σε διάφορες περιοχές και για την υδροδότηση αλλά και για την επάρκεια του νερού για το ζωικό κεφάλαιο. Όπου υπάρχουν υδρομαστεύσεις οφείλουν να τις συντηρούν οι δήμοι και να μην ανακαλύπτουν τα προβλήματα την ώρα της μάχης. Ακόμη και τις ομβροδεξαμενές όπου υπάρχουν, πρέπει να τις έχουν λειτουργικές, όχι μόνο για τις ανάγκες του ζωικού κεφαλαίου, αλλά και για τις έκτακτες συνθήκες και καταστάσεις. Από αυτές άλλωστε μπορεί να πάρει νερό ένα ελικόπτερο και να σβήσει μία φωτιά πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις», σημείωσε.

Για τον Στ. Μπένο

Τέλος, ο κ. Καχριμάνης χαρακτήρισε σημαντική και εκ των προτέρων επιτυχημένη την απόφαση του Πρωθυπουργού να ορίσει ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Εύβοιας τον Στ. Μπένο.

«Είμαι ένας άνθρωπος που δέχθηκα την ευεργεσία του στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, με τις Πολιτιστικές Διαδρομές και την αναστήλωσή τους στις οποίες έπαιξαν τεράστιο ρόλο οι μελέτες και οι πρωτοβουλίες του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ. Είμαι σίγουρος, ότι θα τα καταφέρει και στο ρόλο που του ανέθεσε ο Πρωθυπουργός», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ